11.9 C
Podgorica
24.02.2024.

Albanci napali đake iz Beograda u Veneciji, dječak zadobio povrede glave

Učenici iz Srbije koji borave na ekskurziji napadnuti su u Veneciji, potvrđeno RTS-u u Ministarstvu prosvjete Srbije. Kako RTS saznaje, grupa Albanaca napala je učenike Zubotehničke škole u Beogradu, dok su đaci na plaži ispred hotela u Lido di Jezolu slušali muziku. Iz škole za RTS kažu da je jedan dječak zadobio povrede glave, ali da niko nije teže povrijeđen. Incidentu prethodile provokacije.

Đaci Zubotehničke škole u Beogradu, koji borave na ekskurziji u Veneciji, nalazili su se na plaži ispred hotela, kada im je prišao jedan muškarac, albanske nacionalnosti.

On je, kako RTS saznaje, napao jednog dječaka, a zatim je pozvao prijatelje koji su mu se pridružili.

Grupa Albanaca najpre je đake gađala staklenim flašama, a onda su počeli da ih jure. Jedan učenik zadobio je povrede glave i njemu je ukazana medicinska pomoć.

U Zubotehničkoj školi su za RTS potvrdili da je povrijeđen jedan dječak, ali da niko nije zadobio teže povrede. Novosti su prethodno javile da je povrijeđena još jedna učenica, ali su iz škole za RTS to demantovali.

Povrijeđeni učenik zbrinut i nalazi se u hotelu

U međuvremenu i Ministarstvo prosvjete je saopštilo da je učenik četvrtog razreda lakše povrijeđen i da se, nakon što mu je ukazana pomoć u zdravstvenoj ustanovi, vratio u hotel.

“Prema dobijenim informacijama od direktorke škole, incidentu su prethodile provokacije na plaži između grupe mladića i učenika Zubotehničke škole, a sukob se nastavio ispred hotela“, navodi Ministarstvo.

Dodaju da je o incidentu obaviještena italijanska policija, a da su svi učenici dobro.

Učenici koji su se tu zatekli, odvedeni su u hotel posle incidenta, a danas su nastavili sa programom ekskurzije. Sjutra se, kao što je i planirano, vraćaju kući.

Iz škole poručuju da su u kontaktu sa roditeljima.

(RTS)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime