34.9 C
Podgorica
19.07.2024.

Adžić: NSD želi da uđe u Vladu odmah posle Nove, Spajiću su vezane ruke

 

Nova srpska demokratija želi da uđe u Vladu odmah poslije Nove godine, ali ja ne vjerujem da će Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem izdržati četvorogodišnji mandat, smatra predsjednik Crnogorske evropske partije Novak Adžić.

“Ta Vlada je kentaurska, to sam više puta govorio. Neprirodno je da bude sastavljena od toliko različitosti”, kazao je Adžić u emisiji “Klub A plus”.

Adžić takođe smatra da NSD nije nezavisna u odnosu na političko djelovanje u Beogradu.

“Spajić je napravio iznuđeni savez i koaliciju, a bivši DF ima ključnu poziciju u vlasti kao ekspozitura politike iz Beograda. Nije problem u Spajićevoj retorici koja je evropska i evroatlanska, već ta vlada nema ustavnu poziciju. Postavlja se samo pitanje kad će ova vlada pasti. Ako Spajić ispuni ono što je napisao u sporazumu sa partijama, DF će sve više biti inkorporiran u crnogorskoj vlasti. Djeluje ipak da su Spajiću vezane ruke i ne vjerujem da će ova Vlada izdržati četvorogodišnji mandat”, naveo je Adžić na A plus televiziji.

On očekuje da naredne godine dođe do vanrednih parlamentarnih izbora.

“To bi za našu Crnogorsku partiju bilo dobro da se predstavimo na tim izborima, naravno samostalno”, kazao je Adžić.

Ne vjerujem u pravosudne reforme, mnogo je preletača

Adžić je kazao da ne vjeruje u pravosudnu reformu i rješenja.

“To je truli kompromis. U Crnoj Gori se politička volja mijenja, mnogo je preletača. Tako da ne vjerujem da smo zakoračili ka Evropi nijedan korak, već samo nazadujemo”, zaključio je on.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime