27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Adžić: Granskim kolektivnim ugovorom riješiti problem umanjenih zarada

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova oglasili su se saopštenjem ministra Filipa Adzića o umanjenim zaradama.

“U cilju iznalaženja najboljeg rješenja za obračun minulog staža, kao i prevazilaženja problema koji su nastali u umanjenju zarada zaposlenih,  obavještavamo policjske službenike i kompletnu crnogorsku javnost da se Ministarstvo unutrašnjih poslova obratilo Ministarstvu finansija sa predlogom za održavanje hitnog sastanka povodom novonastale situacije”, navode u saopštenju.

Dodaju:”Tim povodom upućen je i Zapisnik sa sastanka predstavnika MUP i reprezentativnog Sindikata sa predlogom zaključaka za prevazilaženje navedenog problema”.

“Pored toga, na kolegijumu ministra održanog  30. juna 2022. godine, kome je prisustvovao i direktor Uprave policije, prioritetna tema bila je rješavanje problema umanjenja zarada policijskih službenika, te je donijet zaključak da se navedeno pitanje pokuša trajno riješiti kroz Granski kolektivni ugovor za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Takođe, potrebno je sa Ministarstvom finansija sagledati mogućnost za nadoknadu umanjenja za prethodni period”, poručuju iz MUP-a.

Dodaju:”Očekujemo da se u najkraćem roku organizuje sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija, te da se ovo pitanje trajno riješi. O ovoj i drugi aktivnostima Sindikat će blagoremeno biti informisan i pozvan da prisustvuje sastancima”.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime