25.9 C
Podgorica
14.06.2024.

Advokati: SDT da uspostavi kontakt sa Kneževićem radi potencijalne saradnje

Optuženi biznismen Duško Knežević odbio je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da dok je u pritvoru svjedoči o slučajevima ničija kuća i prvi milion Mila Đukanoviča, saopštili su njegovi advokati Dražen Medojević i Marko Ivanović, koji su ga posjetili danas u Spužu.

Knežević je juče saslušan u Višem sudu u Podgorici, kod tužiteljke Tanje Čolan Deletić, u prisustvu sudije Višeg suda Amira Đokaja i advokata Medojevića.

Čolan Deletić obavijestila ga je da je u Višem sudu u svojstvu građanina i da treba da odgovori na pitanja vezano za slučajeve koji su još u fazi izviđaja.

Advokat Ivanović rekao je da Knežević tvrdi da je odveden iz Spuškog zatvora bez poziva, na način što mu je samo rečeno da mora odmah da se spremi da ide u sud na saslušanje, gdje ga je čekao njegov branilac Medojević, koji mu je objasnio da je zbog hitnosti slučaja moralo tako da se reaguje, a da oni nijesu imali drugog načina da ga obavijeste.

– Tužiteljka Tanja Čolan Deletić ga je obavijestila da je tu u svojstvu građanina i da treba da odgovori na pitanja vezano za slučajeve koji su još u fazi izviđaja, a u pitanju su poznate afere zvane “Ničija kuća” i “Prvi milion”, te povezanost g-dina Mila Đukanovića sa kastodi računom. Knežević je odbio da se izjašnjava po tim predmetima, kazavši tužiteljki isto što je nedavno rekao medijima, da neće odgovarati na pitanja dok je u zatvoru u Spužu, a posebno ne kao svjedok protiv drugih lica, jer ne želi da ponovo bude iskorišćen i zloupotrijebljen, kao što je već bio politički iskorišćen za borbu protiv Mila Đukanovića i rušenje njegovog režima – rekao je Ivanović.

Knežević će se, naveo je Ivanović, voditi samo svojim interesima u vezi sa zaštitom uništene i povraćajem oduzete imovine, arbitraže i interesom preko hiljadu ljudi iz Atlas grupe koji su ostali bez posla, “tako da više kod njega ne postoji, kako on to kaže, “zavičajni romantizam””.

– Njegov stav je da gospodin Novović i SDT, ako žele da riješe slučajeve najvećih afera u Crnoj Gori – “Koverta”, “Ničija kuća”, “Prvi milion”, kastodi računa, znaju kako da uspostave kontakt sa gospodinom Kneževićem radi dogovora potencijalne saradnje s njegove strane – poručio je Ivanović.

Advokat Medojević je sugerisao Knežević mora imati čvrste garancije vezano za svoju bezbjednost i uslove za ukidanje pritvora i mogućnost obavljanja poslovnih aktivnosti koje se tiču Univerziteta, svoje poslovne grupacije i imovine, te garancije da će mu se omogućiti aktivno učešće u potencijalnom arbitražnom postupku.

– Dakle, smatramo da je to način koji bi išao u pravcu stvaranja preduslova za pravo rješenje u konkretnom slučaju – izjavio je Ivanović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime