21.9 C
Podgorica
19.06.2024.

ZZZCG konstatovao ostavku Hajdinage, Perčobić novi v.d.

Novi upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) danas je konstatovao ostavku dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora (v.d.) te intitucije Gzima Hajdinage, i za novog v.d. imenovao Davida Perčobića, saznaju “Vijesti”.

Vlada je na sjednici protekle sedmice imenovala troje svojih oredstavnika u Upravni odbor Zavoda predsjednika Aleksandra Šipčića i članove Jelenu Sekulić i Marka Ćipovića. Na istoj sjednici Vlada je imenovala Hajdinagu za direktora Javne ustanove Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Perčobić je ranije bio zamjenik direktora Zavoda za zapošljavanje, a konkurisao je za direktora i 2022. godine kada je bio prvorangirani na konkursu. Tada je izabran trećerangirani kandidat Goran Folić, koji je nedugo zatim smjenjen.

Nakon toga su počela dva maratonska sudska spora, Perčobića da dokaže da je izbor kandidata na prethodnom konkursu bio nezakonit, a Folića da se poništi njegova smjena i ponovo izabere za direktora u skladu sa konkursom.

Spor je konačno rješen u februaru ove godine, kada je Vladina komisija za žalbe nareila da se ponovo formira komisija za vrednovanje kandidatura sa konkursa iz 2022. godine, a nakon žalbe Zavoda i Upravni sud se proglasio nenadležnim za dalji postupak.

Tadašnji Upravni odbor, koji je smjenjen prije 20 dana, je poslao zahtjev Upravi za kadrove da imenuje novu komisiju za ponovno vrednovanje kanidatura. Međutim, tada i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić predlaže Vladi smjenu Upravnog odbora, uz obrazloženje da nisu pokrenuli poceduru za izbor novog direktora u skladu sa konkursom iz 2022.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime