19.9 C
Podgorica
30.05.2024.

Zogović: Ne likujem zbog aktuelnih hapšenja, DPS brani kriminalne tekovine

Kriminal u Crnoj Gori i država su strastali jedno uz drugo, pa je organizovani kriminal postao sistemska pojava u našoj zemlji, kazao je poslanik DNP-a i predsjednik odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Milun Zogović.

Gostujući u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji, a osvvrnuvši se na aktuelna hapšenja, Zogović je poručio da je dobro što su određeni djelovi pravosudnih institucija počeli da rade.

“Treba da snažimo naše institucije i da se konačno isporučuje pravda građanima. Ne likujem zbog hapšenja, ali ovo je ispravna politika. Mi smo prolazili političku golgotu, ali kod nas se sačuvala baklja otpora”, kazao je on.

Prokomentarisao je i reagovanje DPS-a na hapšenja, navodeći da ta partija uporno pokušava da nađe razumijevanja za faktore koji su kriminalizovali državu.

“Mi smo godinama iz opozicionih klupa na dnevnom nivou ukazivali koliki je nivo kriminaliteta u zemlji. Tragikomično je da imamo centre moći koji nalaze razumijevanje za ovakvo stanje u državi. Nema institucije u Crnoj Gori gdje nisu postojali opstrukcioni monopoli bivšeg režima koji je bio produžena ruka mafije. A DPS je bio političko krilo mafij i oni i dan danas brane kriminalne tekovine i brane Vesnu Medenicu”, kazao je Zogović.

Prema njegovim riječima, to je samo pokazatelj da u DPS-u nije došlo do promjena nakon izbora.

“Odlučili su da brane kriminalne tekovine, pa koliko god da ih košta. Za njihovo otrežnjenje nisu očigledno bile dovoljne ni Skaj prepiske, ali Bogu hvala, daj da se izvučeno iz ovog brloga i hobotnice koja nije dozvoljavala da se išta dobro dešava u ovoj državi”, poručio je Zogović.

Upitan da prokomentariše stanje u crnogorskom sudstvu, Zogović je kazao da je stanje i više nego alarmantno i na istorijskom minimumu.

“Nije to neka tajna i prevelika novost. Frapantno je da mi, s obzirom na broj stanovnika, imamo najveći broj sudija u Evropi, a fali nam 50 sudija da bi sudovi normalno funkcionisali i pružali pravnu zaštitu. Na Žabljaku nema predsjednika suda, ni sudija. Moramo povratiti povjerenje u sudstvo, koje je na istorijskom minimumu od svog postojanja”, zaključio je Zogović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime