20.1 C
Podgorica
25.06.2024.

Živković: Ako krenu da hapse Đukanovića, odgovor će biti radikalan

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da će, ukoliko postoji namjera da se uhapsi bivši predsjednik države i DPS-a Milo Đukanović, “odgovor biti radikalan”.

To znači da ćemo se organizovati dovoljno dobro da ćemo takve naume spriječiti, kazao je Živković u gostovanju na radiju Antena M.

Na pitanje može li se najavljivano hapšenje staviti u kontekst straha od povratka DPS-a na vlast, Živković odgovara:

“Ne vjerujem da postoji bilo kakva indicija ili sumnja koja bi mogla da prouzrokuje ovo o čemu ste govorili kroz najave koje sam imao prilike da pročitam u pojedinim medijima, o tome da će doći do hapšenja Đukanovića”.

Indicije u smislu da postoji razlog za to ili da postoji namjera za to, upitao je Živkovića autor emisije Darko Šuković.

“Kada kažem ‘indicije’, govorim o dokazima ili činjenicama koje bi na to upućivale. Čuo sam i kroz intervju Đukanovića da je vodio računa o tome šta je radio u posljednjih 30 godina tokom bavljenja politikom, računajući da će prije ili kasnije doći neki momenat, da će oni koji odavno već priželjkuju i stanizuju njegov lik i djelo, doći u poziciju da možda kroz iskazanu namjeru dođu do svog nauma i cilja. Nije prvi put da naša politička konkurencija najavljuje da bi trebalo uhapsiti Đukanovića, to se priča dvadeset i nešto godina”, rekao je Živković”, kako prenosi portal Antene M.

Ono što, kako kaže, jeste novina, je da su ti koji su to govorili bili opozicija, a sada su u strukturama vlasti.

“Ako postoji ta i takva namjera i ako neko misli da će političkim uticajem ili instrumentalizacijom pravosuđa da pokrene i nastavi spiralu revanšizma ili da kroz iskazanu namjeru eventualno krene u takav naum, onda nemojte da imate dilemu da će odgovor biti radikalan. To znači da ćemo se organizovati dovoljno dobro da ćemo takve naume spriječiti”, kazao je Živković.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime