17.2 C
Podgorica
24.09.2023.

Zelenski u video poruci: Ostajem u Kijevu, ne krijem se i ne plašim!

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se video porukom u kojoj je svojim telefonom snimio ulice Kijeva a potom i sebe uz poruku da će ostati u kabinetu predsjednika države onoliko koliko je potrebno za pobjedu u ratu.

Ukrajinski predjsednik je u video poruci saopštio da je prije skoro tri godine, kada je stupio na dužnost, planirao da preseli Kancelariju predsjednika kako bi rasteretio centar Kijeva.

Sada ću reći da ostajem ovdje u Kijevu, na Bankovoj, ne krijem se i ne plašim se bilo koga“, poručio je Zelenski u video poruci koja kruži socijalnim mrežama.

On je u istoj poruci optužio Rusiju da je poslala tenkove nakon što je postignut dogovor o humanitarnim koridorma.

Postojao je dogovor o humanitarnim koridorima. Da li je funkcionisao? Ruski tenkovi su radili umesto njih. Čak su minirali put kojim su pristali da prevoze hranu i ljekove za ljude i djecu do Mariupolja“, rekao je Zelenski.

Prema njegovim riječima “ruski okupatori čak uništavaju autobuse za evakuaciju ljudi”.

On je najavio da će Ukrajina insistirati na pregovorima sa Rusijom sve dok ne pronađe način da kaže Ukrajincima kako da dođu do mira.

Danas je već održana treća runda pregovora, ja bih rekao treća i konačna, ali mi smo realisti. Zsto ćemo razgovarati, insistirati na pregovorima dok ne nađemo način da kažemo našim ljudima: ovako ćemo doći do mira“, poručio je Zelenski.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime