16 C
Podgorica
24.09.2023.

Zečević: Prethodne dvije Vlade upropastile CG, netačno da u novoj Vladi neće biti Srba

 

Netačno je da neće biti Srba u novoj Vladi Crne Gore, tvrdi urednik političke rubrike u listu Pobjeda Nenad Zečević.

Gostujući u emisiji “Klub A plus” Zečević je komentarisao brojne izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a koje su se ticale pregovora oko Vlade i burne političke situacije u crnoj Gori.

“Vučićeva priča nije na mjestu. Nema dana da on ili neki zvaničnik SNS-a ne daju izjave o Crnoj Gori. Posljednjih desetak dana je dao makar desetak izjava sa pričom da neće biti Srba u Vladi Crne Gore”, dodao je Zečević.

Poručio je da Vučiću “ta priča nikako ne pije vodu”.

“Uzmite prvih pet ključnih ministarsata, sve ih drže Srbi. Nisu Srbi samo oni koji glasaju Za budućnost Crne Gore, to kaže i statistika”, kazao je Zečević.

Prema njegovim riječima, indeks demokratije nakon 30. avgusta 2020. godine je nazadovao.

“Mi smo konsolidovana demokratija, ali ne i potpuna. Prošli i sadašnji izvještaj Evropske komisije su najgori do sada. Ove prethodne dvije Vlade su bukvalno upropastile državu”, ocijenio je Zečević.

Zečević smatra da bi za Crnu Goru najbolje bilo da Vlada bude što šira.

“Najbolja Vlada bi bila ta koja bi sprovela reforme i ona koja će se uhvatiti u koštac sa kriminalom i korupcijom. Svjedoci smo da je kriminal našao nove ljude u Vladi, u policiji, u sudstvu. Korupcija je za vrijeme ove dvije Vlade ojačala”, zaključio je Zečević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime