15 C
Podgorica
27.02.2024.

Za vikend zbog alkohola uhapšeno 55 vozača

Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirane su 42 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dva lica su zadobila teške tjelesne povrede, dok je 10 lica zadobilo lake tjelesne povrede.

„U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 210 prekršajnih prijava, izdali 1.126 prekršajnih naloga, oduzeli 13 pari registarskih tablica i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 55 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, od čega izdvajamo 20 vozača lišenih slobode u Podgorici, devet u Nikšiću i pet u Danilovgradu“, saopšteno je iz Uprave policije.

Podsjećaju da Naredba o vremenskom periodu i putu odnosno dijelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu važi do 1. aprila 2024. godine, pa apeluju na sve vozače da poštuju zakonske odredbe u ovoj oblasti i da vozila kojima upravljaju u zimskom periodu opreme za zimske uslove voženje, čime će doprinijeti, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime