25.9 C
Podgorica
14.06.2024.

Za nedozvoljene polne radnje nad maloljetnicom 20 dana zatvora

U Osnovnom sudu u Baru, Baranin I.S. (55) oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 (dvadeset) dana, za krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu maloljetne M.B. Osnovni sud u Baru donio je nezakonitu presudu.

Po Krivičnom zakonu Crne Gore, kazna zatvora ne može biti kraća od 30 dana niti duža od 20 godina. Primorski portal je imao uvid u presudu Osnovnog suda u Baru koju je u drugoj polovini aprila donijela sudija Valentina Vuković, prvostepeni krivični sudija.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Bar uložilo je žalbu. Za Primorski portal u ODT su potvrdili da je sud donio nezakonitu presudu.

“Tužilaštvo traži da se ukine presuda i vrati na ponovno odlučivanje. Mora se donijeti zakonita presuda”, kazao je za Primorski portal PR Osnovnog državnog tužilaštva Bar tužilac Radovan Đurišić uz podsjećanje da kazna zatvora ne može biti kraća od 30 dana.

Podsjetimo, barska policija uhapsila je I.S. u julu prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje, na štetu maloljetne osobe, strane državljanke. On je uveo u kabinu toaleta i dodirivao po intimnim djelovima tijela, protiv njene volje.

Okrivljeni je u Šušnju počinio krivično djelo dok se nalazio na radnom mjestu, obavljao poslove održavanja javnog WC-a, a oštećena maloljetnica je koristila taj javni WC. Kad je izašla iz kabine i uputila se ka izlazu okrivljeni je prišao maloljetnici na sredini hodnika i njegovom desnom rukom je obgrlio oko vrata, stavljajući joj ruku na desno rame, a potom je lijevom rukom počeo dodirivati po grudima, ljubiti u obraz. Maloljetnica se opirala, a okrivljeni je pustio kad je rekla da joj je otac tu…

U presudi se navodi da je okrivljeni, “svjestan svog djela čije izvršenje je htio i znajući da je njegovo djelo zabranjeno, u cilju zadovoljenja seksualnog nagona”. Okrivljeni je otac četvoro djece, lošeg imovnog stanja, neosuđivan do aprila ove godine.

On je bio u pritvoru 20 dana, od 28. jula do 17.avguststa 2023. godine.

Prvostepena presuda Osnovnog suda u Baru će ostati upamćena u analima crnogorskog pravosuđa. Presuda zbog koje se pada na pravosudnom ispitu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime