19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Za budućnost Zete: Krstović više ne može biti predsjednik SO, želimo nastavak saradnje sa Demokratama

Odbornici koalicije “Za budućnost Zete” sjutra se neće pojaviti na sjednici na kojoj je planirano razrešenje predsjednika Skupštine Luke Krstovića. Kako su naglasili, tim činom nedolaska na Skupštinu, žele jasno da demonstriraju spremnost da nastave koalicionu saradnju sa kolegama iz Demokratske Crne Gore, ali uz jasan stav da Krstović više ne može biti predsjednik SO, već da kolege iz Demokrata predlože drugog kandidata za predsjednika.

“U trenutku kad i nova izvršna vlast u Podgorici izbjegava razgovor o poštenom razgraničenju, kad i dalje insistiraju na izgradnji kolektora u Botunu, kad se građani Gornje Zete ponovo suočavaju sa štetnim uticajem basena crvenog mulja, kad JP ‘Čistoća’ ne vrši svoju djelatnost na području opštine Zeta, smatramo da zajedničkim aktivnostima treba da se odupremo daljoj devastaciji i stagniranju opštine Zeta”, navode u saoppštenju.

Dodaju da iako koalicija ima većinu za razrješenje Luke Krstovića, ali i za dalje vršenje vlasti bez Demokrata, sve vrijeme su pokazivali toleranciju i širinu na njegove svakodnevne opstrukcije i zloupotrebe funkcije predsjednika Skupštine koja mu je pripala isključivo dobrom voljom lidera koalicije “Za budućnost Zete”.

“Ukoliko kolege iz Demokratske Crne Gore ne žele da predlože drugog kandidata za predsjednika Skupštine, onda će svakom biti jasno da je fotelja Luke Krstovića važnija od interesa građana Zete, ali i da naš koalicioni aranžman više ne postoji. Na kraju želimo da demantujemo dosadašnje spinove i konstrukcije Krstovića da smo planirali njegovu smjenu sa odbornicima DPS–a, jer su ga upravo odbornici DPS–a ne pojavljujući se na sjednici Komisije za Statut i propise pokušali spasiti od smjene. Zato gospodina Krstovića pozivamo da se izdigne iznad ličnih interesa i omogući nesmetano funkcionisanje izvršne vlasti kako bi se posvetili rješavanju nagomilanih problema građana Zete”, poručuju u ovoj koaliciji.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime