11.9 C
Podgorica
29.11.2023.

Windows stiže na Apple uređaje: Evo kako će funkcionisati

Majkrosoft je najavio lansiranje Vindous aplikacije za iOS, iPadOS, macOS, Vindous i veb pregledače. Ova aplikacija omogućava korisnicima da strimuju Vindous operativni sistem sa udaljenih računara i raznih Majkrosoftovih servisa, kao što su Azure Virtual Desktop, Vindous 365, Microsoft Dev Box i Majkrosoftove Remote Desktop Services.

Aplikacija podržava korišćenje više monitora, prilagođavanje rezolucija i skaliranje ekrana. Takođe, omogućava povezivanje perifernih uređaja, uključujući veb kamere, uređaje za skladištenje podataka i štampače. Trenutno, prevju verzija aplikacije nije dostupna za Android uređaje.

Vindous aplikacija je za sada dostupna samo korisnicima sa Majkrosoftovim poslovnim nalozima, ali se očekuje da će biti proširena i na lične korisničke naloge. Na Vindous uređajima, prijava na aplikaciju putem ličnog Majkrosoft naloga još uvijek nije moguća.

Ova aplikacija predstavlja nastavak Majkrosoftovih napora u razvoju rješenja za daljinsko povezivanje sa računarima. Naziv “Vindous aplikacija” može ukazivati na namjeru kompanije da u budućnosti Vindous operativni sistem u potpunosti prebaci u oblak, što je trend koji je bio nagovješten tokom saslušanja koje je američka Savezna trgovinska komisija održala sa gigantom.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime