7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Vukšić: O Boki će se odlučivati u Boki

Biću glas Bokelja u Vladi Crne Gore, a o Boki će se odlučivati u Boki, poručio je Dejan Vukšić, nosilac liste „Narodna koalicija – Složno i tačka“ na parlamentarnim izborima 11. juna.

Kako u saopštenju navodi ova koalicija, on je to rekao tokom obilaska opština Kotor i Tivat, gdje je predstavio program i viziju Narodne koalicije.

Boka je, kao i sjever Crne Gore, nažalost, infrastrukturno devastirana. Satima se putuje kroz Boku. To najbolje govori o odnosu države prema Bokeljima. Zalagaćemo se za veću decentralizaciju vlasti i pravilno raspoređivanje sredstava na teritoriji cijele Crne Gore, pa i Boke. Takođe, Pomorska flota Kotor je uništena, a nekada je imala preko 40 prekookeanskih brodova u svom vlasništvu“, rekao je Vukšić.

Dodao je da će Boka kroz Narodnu koaliciju i njega lično, dobiti autentičnog predstavnika.

Koji će se snažno boriti za njen ekonomski razvoj, ali i za sve njene istorijske, kultutne i duhovne posebnosti“, kaže on.

Kandidatkinja za poslanicu i predsjednica Skupštine Opštine Kotor Maja Mršulja kaže da je „godinama bivša vlast uzimala i otimala od Boke i Kotora“.

Sistematski su uništili velika preduzeća poput Jugoceanije, Jugopetrola, Ljekobilja, Henkel rivijere i brojnih drugih. Kotor kao jedan od najstarijih gradova u Crnoj Gori, u kojem se nalazi više od 60 odsto kulturno-istorijskog nasleđa Crne Gore, nema status grada. Narodna koalicija će se zalagati da se Kotoru vrati status grada, što mu po svemu pripada“, navela je ona.

U saopštenju se navodi i da su u sklopu posjete predstavnici Narodne koalicije posjetili Miholjsku prevlaku, gdje je Vukšić poručio da je najteže uvijek govoriti u svom mjestu, svom gradu, u svojoj Boki.

Ne nalazimo se slučajno danas ovdje na Miholjskoj prevlaci. Upravo sa ovoga mjesta su krenule veličanstvene litije, od ovog mjesta je krenula borba za slobodu. Ovo mjesto bilo je primjer čitavoj Crnoj Gori kako se brane svetinje i kako se brani sloboda. Ne smijemo nikada zaboraviti vrijeme kada je DPS na sve moguće načine, pa čak i patrolnim brodovima, okružio ovo sveto mjesto i pokušao da pokaže svima drugima kako će se odnijeti prema njima, ako bi pokušali da se suprostave njihovoj agresiji“, rekao je on.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime