26.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Vukšić će dostaviti operativna saznanja o ugroženosti poslanika

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić dostaviće članovima Odbora za bezbjednost i odbranu operativna saznanja o eventualnoj ugroženosti poslanika koji bi mogli da se nađu u okruženju osoba sa kriminalnim dosijeom, potvrdio je  lider DNP-a i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.

On je naveo da je odbor donio odluku da direktor ANB-a dostavi operativna saznanja koja idu u pravcu obezbjeđivanja bezbjednosti poslanika koji bi mogli u određenim situacijama da se nađu u okruženju ljudi koji su potencijalno sa kriminalnim dosijeom”.

Knežević je saopštio da je ono što se čulo na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu doživio izuzetno dramatično, ozbiljno.

“Mislim da smo daleko od reformi u bezbjednosnom sektoru”, ocijenio je Knežević.

Vukšić je nakon što je stupio na funkciju direktora ANB-a tražio formiranje predmeta protiv svog prethodnika Dejana Peruničića zbog nezakonitog prisluškivanja i praćenja političara i novinara.

Specijalno državno tužilaštvo je početkom februara prošle godine formiralo predmet, a nakon što im je stiglo izjašnjenje i prijava Vukšića, narednog dana je dostavljen nalog za sprovođenje istražnih radnji i saslušanje službenika.

Vukšić je prije toga potvrdio da se prikupljaju informacije i dokazi koji se odnose na nezakonitosti u radu pojedinih službenika tajne službe.

Knežević je u novembru prošle godine saopštio da su prema operativnim saznanjima koje su u Demokratskom frontu dobili iz Ministarstva unutrašnjih poslova, došli do podataka da je ANB u periodu od 5. do 7. jula 2020. godine ozvučila čitav hotel “Palas” kako bi prisluškivala 278 poslanika, funkcionera, anketara i aktivista DF-a koji su tamo bili na seminaru.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime