7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Vujošević: Tužilaštvo da reaguje povodom trovanja u hotelu “Loza”; Milić: U toku pokušaj otimanja imovine

Oko 100 turista iz Poljske, Slovačke, Bugarske i Hrvatske, gostiju hotela “Loza” u Budvi, za koje se sumnja da su se u petak veče otrovali hranom stabilno su i svi su pušteni na kućno liječenje, potvrđeno je za “Dan” u zdravstvenim ustanova gdje im je ukazana ljekarska pomoć. Turisti su bili smješteni u bolnicama u Baru, Kotoru i na Cetinju.

Hotel “Loza” u Budvi ponovo je zatvoren. Međutim, još nije utvrđeno kako i gdje je došlo do trovanja, niti šta je uzrok. Rezultati epidemiološkog nalaza biće poznati za pet do sedam dana, a u toku je epidemiološko istraživanje.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove (UIP) Ana Vujošević rekla je za “Dan” da su ponovo obavijestili prekjuče kotorsko tužilaštvo, odnosno dežurnog tužioca jer je objekat “Loza” opet radio bez dozvole. Ona je napomenula da su objekat sedam puta pečatili i da je ovo osmi put da radi bez dozvole.

“Ovo je osmi put da inspekcija stavlja pečat na ovaj objekat, i sedam puta je on skinut, odnosno izvršeno je krivično djelo. Dakle,ovaj objekat je radio bez dozvole za rad. Zapečaćene su sve smještajne jedinice u hotelu (100 soba), restoran i kuhinja. Dakle, kompletan objekat. Turističkoj inspekciji je ovo osmi put u proteklih nekoliko mjeseci da pečati budvanski hotel “Loza”, a sedam puta je pečat skinut”, napominje Vujošević.

Upozorava da je skidanje pečata krivično djelo, zbog čega su svaki put, putem Uprave policije obavijestili nadležnog tužioca koji je trabalo da vrši dalje radnje.

Objavljeno je i da su inspektori za privredni kriminal preuzeli slučaj “Loza”, kako bi se utvrdila eventualna odgovornost.

Iz Vlade su ranije obećali svu potrebnu pomoć turistima, a Ministarstvo ekonomskog razvoja je u saradnji s ambasadama obezbijedilo smještaj svim turistima.

Zakupac hotela: Iznijete neistinite informacije, pola primorja ima stomačni virus

Zakupac hotela “Loza”, Saša Milić, tvrdi da su informacije iznijete u javnost neistinite.

“Kažu da sam ljude otrovao hranom, i to je objavljeno u medijima prije konačnog epidemiološkog nalaza. Bili su inspektori, uzeli uzorke, i za sedam dana će saopštiti javnosti šta je bilo. Moj personal, moja uža i šira porodica, svi se 120 dana hranimo u tom restoranu. Ja sam nabavljač i svaki dan idem za hranu. To su uradili da bi pečatirali objekat. Pola Budve i primorja je zahvatio stomačni virus, a svi oni sigurno se nisu hranili kod mene. Imam ljude u hotelu koji su jeli tu istu hranu pa im se ništa nije desilo”, tvrdi Milić, dodajući da je pozadina svega otimanje imovine njegovog tasta.

Milić tvrdi da je imao regularnu dozvolu za rad i naravno počeo da izdaje kapacitete, i nije imao kad da razmišlja o tome da li mu neko radi iza leđa i da li hoće da mu poništi dozvolu za rad.

“A upravo to mi je urađeno nakon dva i po mjeseca. Čak nisam ni dobio obavještenje da mi je poništena dozvola. Počela je tortura nada mnom i mojim gostima, kojima sam ja već napravio aranžmane i morao da im pružim uslugu koju sam obećao. Svi ti pritisci dolaze od nekih ljudi koji se kriju iza institucija”, kaže Milić, ističući da mu dozvola stoji u resornom ministarstvu dva i po mjeseca, ali da neće da je pečatiraju.

Hrvatski turisti najavili tužbe

Grupa od 37 Hrvata, članova folklorne grupe Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih udruženja Klinča Sela, koji su imali simptome trovanja hranom u petak u Budvi, tužiće asocijaciju preko koje su došli na festival folklora u metropolu turizma, objavio je “Jutarnji list”. Oni su došli u Budvu na folklorni festival i bili su smješteni u tamošnjem hotelu “Loza”, čijih je skoro stotinu gostiju hospotalizovano zbog simptoma trovanja hranom.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime