22.6 C
Podgorica
16.06.2024.

Vučić: Jasno je šta ne možemo da učinimo protivno Ustavu Republike Srbije

Za Srbiju je jasno šta ne može da učini protivno Ustavu Republike Srbije i o tome smo upoznali sve naše partnere ne jedanput već mnogo puta i to je pozicija Srbije”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

 Vučić je danas rekao da je Srbija posvećena očuvanju mira i stabilnosti, zna svoje obaveze i ispunjava ih u skladu sa dogovorenim, ali je jasno šta ne može da učini, jer protivno Ustavu Republike.

“Ponoviću sve ono što sam rekao i u Briselu, posle poslednjeg sastanka sa evropskim liderima, (Šarlom) Mišelom, (Žozepom) Boreljom, (Miroslavom) Lajčakom i sa liderima tri najveće zemlje, (Olafom) Šolcom, (Emanuelom) Makronom i (Đorđordom) Meloni.

Za Srbiju je jasno šta ne može da učini protivno Ustavu Republike Srbije i o tome smo upoznali sve naše partnere ne jedanput već mnogo puta i to je pozicija Srbije”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, prenosi Tanjug.

Dodao je da je sa Fon der Lajen razgovarao o političkoj situaciji u regionu i da je predsjednici Evropske komisije rekao šta misli i ponovio stavove Srbije.

“Ta pozicija Srbije ostaje i mi znamo šta je Srbija prihvatila, a o čemu smo govorili, raspravljali i donosili zaključke u Narodnoj skupštini. U skladu s tim odgovorno i ozbiljno ćemo se ponašati u ispunjavanju sopstvenih obaveza, očekujući da neki drugi ispune svoje obaveze koje je trebalo da ispune još pre, više od 11 godina”, zaključio je Vučić.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime