32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Vučić i Đilas danas o vlasti u Beogradu

Jedan od lidera liste “Udruženi za pobedu Srbije” zatražio je sastanak sa Aleksandrom Vučićem, kako bi se razgovaralo o postizbornoj situaciji u glavnom gradu. Prema rezultatima glasanja, u Beogradu su praktično pata-karte između naprednjaka i socijalista s jedne strane, a s druge svih ostalih opozicionih stranaka koje su uše u gradski parlament.

Predsjednik Srbije i lider naprednjaka je nakon Đilasovog poziva poručio da se zalaže za smirivanje tenzija u zemlji i da će učiniti sve da se to desi, pa će razgovarati sa svima koji to žele – i sa parlamentarnom, i sa vanparlamentarnom opozicijom.

” Moja obaveza je da razgovoram sa svima i neću to odlagati. Ko želi da razgovara, dobrodošao je. Ali ne mogu da razgovaram sa onima koji to ne žele”, rekao je Vučić i naveo da želi da razgovara o tome i sa jednim od lidera opozicije Draganom Đilasom, sa kojim se, kako je rekao, nije vidio ni čuo godinama.

Oglasio se juče i Đilas i rekao da je dobio poziv za sastanak sa Vučićem u Predsjedništvu Srbije i da će tema razgovora biti rješavanje političke krize u Beogradu.

” Naši predstavnici u Gradskoj izbornoj komisiji nastavljaju borbu za ponavljanje izbora na određenom broju izbornih mesta, ali treba biti svestan da i u slučaju da do toga dođe, s obzirom na stav pojedinih opozicionih stranaka da neće da sarađuju sa nama, neće biti moguće formirati vlast u Beogradu u skladu sa voljom koju su Beograđani pokazali na izborima. Zato je jedino rešenje održavanje novih izbora koji bi morali da proteknu u drugačijoj atmosferi i bez nepravilnosti, koje su i ovoga puta zabeležene u velikom broju”, poručio je Đilas.

U Đilasovom savezu ne gledaju svi blagonaklono na to što je tražio razgovor sa Vučićem, a kritike stižu i iz stranaka patriotskog bloka. Tako je lider Dveri Boško Obradović juče rekao da se oni protive “besmislenim i antidemokratskim predlozima o ponavljanju izbora dok izborni proces još nije ni završen”. On je ponovio svoj predlog da se u Skupštini grada Beograda formira nova vladajuća većina bez SNS i SPS.

Đilas se posle svih optužbi  sinoć ponovo oglasio, rekavši da je “proglašen izdajnikom, a da sa Vučićem nije ni seo da razgovara”. U saopštenju je naveo i da oni koji imaju sumnju u to šta će da kaže u tom razgovoru “nisu nikada bili dostojni podrške koju im je dao”.

Predsednik dijela POKS Žika Gojković ponovio je juče da neće sarađivati sa dijelom opozicije na nivou Beograda i da su mu podjednako daleko Ujedinjeni za pobedu Srbije, Moramo, kao i deo POKS koji je na izbore išao u koaliciji NADA.

Ponoš i Jeremić: Pregovori sa Vučićem loš potez

Predsjednički kandidat liste “Udruženi za pobedu Srbije- Zdravko Ponoš” prokomentarisao je sastanak Vučića i Đilasa riječima da se “sa ovom vlašću ne sarađuje, ova vlast se ruši”:

” Nemam stomak za takvu kombinatoriku koja bi možda bila u interesu određenih partija, ali ne i Srbije. Pristalica sam binarne podele na “za” i “protiv” SNS, jer s njima ne mogu tikve da se sade. Nismo u situaciji da se bavimo finesama i detaljima”, poručio je Ponoš.

Oglasio se i lider Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je na “Tviteru” naveo da je “odlazak kod Vučića izuzetno štetan korak, sa nesagledivim posledicama za budućnost”, kao i da apeluje da se od toga odustane.

Izvor: Novosti

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime