22.9 C
Podgorica
26.05.2024.

Vlada: Zaštitne maske više nijesu obavezne

Vlada Crne Gore donijela je odluku da se, shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ukida obaveza nošenja zaštitnih maski. Aktuelne mjere na snazi su narednih 14 dana.

“Ukida se obaveza nošenja zaštitnih maski u državnim organima, organima državne uprave, organima uprave, organima lokalne samouprave, javnim ustanovama i drugim subjektima koji vrše javna ovlašćenja u kojima se neposredno pružaju usluge građanima, objektima u kojima se obavlja trgovina prehrambene robe (marketi, supermarketi, hipermarketi i sl.) uključujući zelene pijace i štandove i tezge u zatvorenom prostoru, zatvorenim djelovima aerodroma, željezničkim i autobuskim stanicama, kao i benzinskim pumpama”, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Uprkos povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, ostaje snažna preporuka za nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i svim drugim mjestima gdje se primijeti veće grupisanje ljudi.

“Ova preporuka posebno se odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe. Dalji razvoj epidemiološke situacije može da utiče na izmjenu postojećih mjera”, zaključuje se.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti

Dolar jača

- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime