13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

URA ponovo pozvala Demokrate i DF da obustave blokadu rada Skupštine

Građanski pokret URA ponovo je pozvao Demokrate i Demokratski front da obustave blokadu Skupštine i time, kako navode, omoguće smanjenje akciza na gorivo.

Dok cijene energenata vrtoglavo rastu, što se makar u nekoj mjeri može umanjiti usvajanjem predloga o smanjenju akciza, Aleksa Bečić i Andrija Mandić blokiraju sjednicu parlamenta, koji mora odlučiti po tom pitanju”, saopštili su iz GP URA i upozorili da se, zbog ukupne situacije, mora reagovati brzo i efikasno, kako bi se umanjili brojni negativni efekti krize.

Iz URA podsjećaju da već danima pozivaju Demokrate i Demokratski front da “odblokiraju” Skupštinu i u što kraćem roku zakažu sjednicu, kako bi se na dnevnom redu mogao naći i predlog o umanjenju akciza na gorivo.

Iz ove partije su podsjetili i da svaki novi rast cijene energenata uslovljava i poskupljenja skoro svih drugih proizvoda, značajno pogađa budžet građana Crne Gore.

URA je ranije inicirala i ukidanje poreza na dodatu vrijednost (PDV) za osnovne životne namirnice, ali i taj predlog čeka da se odblokira rad parlamenta.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime