11.9 C
Podgorica
29.11.2023.

Konatar: Glasanje o sudiji Ustavnog suda 22. novembra na Cetinju

Sjednica na kojoj će se birati sedmi sudija Ustavnog suda biće održana 22. novembra na Cetinju, kazao je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

On je novinarima, nakon sjednica Kolegijuma predsjednika Skupštine, kazao da mu je drago što je prihvaćena inicijativa te stranke da se što prije zakaže sjednica na kojoj će se birati sedmi sudija Ustavnog suda.

Konatar je rekao, da prema medijskim izjava kolega, postoji najmanje 50 poslanika koji su spremni da glasaju za kandidata za sedmog sudiju US Faruka Resulbegovića.

“Očekujem da ćemo 22. novembra na Cetinju dobiti sedmog sudiju US, jer je to prvi od neophodnih koraka kako bi se deblokiralo pravosuđe i prvi korak ka ubrzanju evropskog puta Crne Gore, rekao je Konatar”, prenosi Mina.

On je naveo da je danas, na kolegijumu predsjednika Skupštine, bilo riječi i o izboru vrhovnog državnog tužioca i preostalih članova Sudskog savjeta, ali da ta imenovanja moraju čekati formiranje skupštinskih odbora kako bi bile sprovedene neophodne procedure.

“Ali dobro za sve građane je da će se odmah glasati o kandidaturi Ruselbegovića za sedmog sudiju US, da vidimo koji poslanici nemaju problem da se naprvi ovaj ključni korak ka imenovanju nedostajućih kadrovi u pravosuđu”, dodao je Konatar.

Govoreći o predstojećem popisu stanovništva, Konatar kazao da je za njih popis statisitčko, a ne politčko pitanje i da se nada da će svi akteri odistati od bilo kakve političke kampanje

“Nadam se da će sve što je vezano za popis proći u normalnoj atmosferi, da to završimo što prije i da se posvetimo drugim temama koje nas očekuju”, rekao je Konatar.

On je dodao da je saglasan sa tim da opozicija dobije sve kontrolne mehanizme.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime