27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Uprava prihoda i carina: Cigarete legalno izvezene iz Crne Gore

Oko 50 tona cigareta koje su prekjuče zaplijenili službenici Uprave carina Srbije, nijesu prokrijumčarene iz naše države kako su to prenijeli pojedini mediji, potvrđeno je u odgovoru dostavljenom za “Dan” iz Uprave prihoda i carina Crne Gore.

iz UPiC ističu da su one legalnim putem prije mjesec i 20 dana napustile našu teritoriju i krenule za Srbiju.

” Navodi da su cigarete prokrijumčarene iz Crne Gore nijesu tačni. Cigarete su legalno tranzitnim deklaracijama T/4592,4598, 4600 od 07.04.2022. napustile Crnu Goru. Prilikom ukrcaja obavljen je detaljan pregled od strane carinskih službenika – precizirano je iz Uprave prihoda i carina.

Kako se dodaje, do 7. aprila cigarete su bile smještene kod korisnika Slobodne zone “Atlant mont”, “Saće” i “Ripšped”.

“Cigarete su napustile Slobodnu zonu kao vlasništvo firme “Saće” i “Atlant mont”, a u Crnu Goru su stizale iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u periodu od 2018. do 2021. godine”, pojasnili su nam iz Uprave na čijem je čelu Rade Milošević.

Službenici Uprave carina Srbije su 24. maja uspjeli da zaplijene rekordan tovar od čak 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki i tako presijeku još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima. Tokom akcije koja je kulminirala zaplenom tri brodska kontejnera u luci Prahovo, carinicima su snažnu podršku pružili Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i inostrani partneri koji se bave suzbijanjem krijumčarenja, pišu srbijanski mediji. Kako navode, u toku je detaljan pregled zaplijenjenog tovara, a očekuje se da ekvivalent masi od 50 tona bude gotovo 40 miliona komada nelegalnih cigareta, što bi bila najveća pojedinačna zaplena cigareta na granicama Srbije ikada zabilježena.

Ovaj slučaj je otkriven nakon što je navodno tovar kamionima ušao u Srbiju iz Crne Gore sa namjerom da tranzitira brodskim putem ka Rumuniji, ali se nakon istupa ka toj susjednoj zemlji ubrzo opet volšebno pojavio na carinskom području Republike Srbije ne prijavljujući prethodno robu koju prevozi. Mediji u Srbiji pišu da će precizna količina krijumčarenih cigareta biti poznata tek nakon detaljne kontrole koja zbog veličine tovara može da potraje i do 24 časa, a o krajnjem ishodu ovog slučaja na kome je trenutno angažovano svo raspoloživo ljudstvo Uprave carina Srbije – javnost će biti obaviještena nakon što detaljan pregled bude bio okončan.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime