18.9 C
Podgorica
17.06.2024.

Uprava policije: Zbog zdravstvenih razloga Milan Lekić pušten bez zadržavanja

Povodom teksta objavljenog na Portalu Vijesti pod naslovom: „Lekić vozio službeno auto sa preko promil alkohola u krvi, ali nije noćio u betonjerci“, a koji je prenijet od strane drugih medija, oglasila se Uprava policije.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno.

U Pljevljima je u ranim jutarnjim časovima kontrolisan vozač M.L. (65) koji je tom prilikom alkotestiran. Utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,19 g/kg.

M.L. je na licu mjesta lišen slobode i doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja nakon čega se požalio na svoje zdravstveno stanje, zbog čega je od strane policijskih službenika odveden na ukazivanje ljekarske pomoći u Hitnu medicinsku pomoć Medicinskog centra Pljevlja.

Nakon obavljenog ljekarskog pregleda od strane dežurnog doktora E.K., isti je u izveštaju konstatovao da “pacijent nije za zadržavanje u službenim prostorijama policije”.

Uzimajući u obzir mišljenje doktora policijski službenici su, vodeći prvenstveno računa o zdravlju M.L., ovo lice pustili bez daljeg zadržavanja.

Zbog učinjenog prekršaja, nakon upoznavanja dežurnog sudije za prekršaje, protiv M.L. podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Napominjemo da u konkretnom slučaju nije postojalo bilo kakvo selektivno postupanje policijskih službenika, da se odluka starješine da se M.L. ne zadržava u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, bazirala isključivo na prethodno navedenom stručnom mišljenju doktora.

Svakako, rukovodilac Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” će analizirati postupanje policijskih službenika i odgovornih starješina u konkretnom slučaju, kako bi se utvrdilo eventualno postojanje bilo kakvih propusta u postupanju i primjeni zakona i policijskih ovlašćenja, ali i inicirati odgovarajuće provjere prema nadležnim institucijama i Ministarstvu zdravlja, kako bi se utvrdilo da li je ovakva praksa i mišljenje doktora u skladu sa zakonom.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime