27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

UP: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju za vikend uhapšena 43 vozača

Saobraćajna policija je tokom vikenda na crnogorskim drumovima registrovala 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe smrtno stradale, dok se jedna vodi kao nestala. U ovim nezgodama sedam osoba je zadobilo teške tjelesne povrede, a 21 je lakše povrijeđena.

Kako ističu u Upravi policije, pripadnici saobraćajne policije su podnijeli 410 prekršajnih prijava, izdali 199 prekršajnih naloga, oduzeli sedam pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

“Zbog vožnje pod dejstvom alkohola policija je lišila slobode 43 vozača, od čega 19 vozača u Podgorici. U subotu je nikšićka policija lišila slobode M.B. (32) iz Nikšića zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,30 g/kg. Mobilne jednice policije su lišile slobode tri osobe zbog prekoračenja brzine kretanja. Naime, na putnom pravcu Podgorica – Bar zaustavljen je L.N. (20) iz Ulcinja, koji je upravljao vozilom brzinom od 128 km/h na dijelu puta gdje je brzina kretanja ograničena do 50 km/h. Takođe, na istom putnom pravcu je zaustavljen M.N. (30) iz Bara koji je upravljao vozilom brzinom od 173 km/h na dijelu puta gdje je brzina ograničena do 80 km/h. Juče je Mobilna jedinica lišila slobode K.P. (25) iz Podgorice, koji je auto – putem upravljao vozilom brzinom od 192 km/h na dijelu puta gdje je brzina ograničena do 100 km/h”, navode u saopštenju.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime