30.8 C
Podgorica
25.06.2024.

Ulcinj se zadužuje kod Vlade 5,36 miliona eura

Opština Ulcinj planira da se kod Vlade zaduži 5,36 miliona eura za realizaciju projekta “Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali, faza V”.

Riječ je o zaduženju od sredstava koja su obezbijeđena iz ugovora o kreditu zaključenog 20. decembra 2013. godine između Njemačke razvojne banke (KfW) i Vlade, odnosno Ministarstva finansija.

Odbornici će o tome raspravljati na sjednici lokalnog parlamenta koja je zakazana za 5. jun.

U obrazloženju odluke podsjeća se da je Vlada 8. septembra prošle godine usvojila informaciju o raspodjeli kreditnih sredstava KfW banke, kojom je dala saglasnost da se preostala sredstva iz Ugovora o kreditu proslijede po osnovu Ugovora o prosljeđivanju kreditnih i grant sredstava.

“Između ostalih i Opštini Ulcinj iznos od 6,36 miliona eura, od čega je kredit 5,36 miliona dok je milion grant Vlade”, piše u obrazloženju.

Pojašnjava se da se članom 49 Zakona o finansiranju lokalne samouprave Opšina može zadužiti tako da ukupna otplata glavnice i kamate na godišnjem nivou, plaćanja po osnovu ugovora o lizingu i drugih obaveza koje imaju karakter duga, ne smije preći 10 odsto ostvarenih tekućih prihoda u godini koja prethodi godini zaduživanja, uz prethodnu saglasnost Vlade.

Na istoj sjednici odbornici će raspravljati i o predlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Ulcinj za 2024.

“Razlog za donošenje ove odluke stoji u nastavku realizacije kapitalnog projekta od strateškog značaja za opštinu ‘Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali, faza V’, kroz kreditne aranžmane u iznosu od 5,36 miliona eura”, stoji u obrazloženju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime