22.9 C
Podgorica
28.05.2023.

UEFA zabranila zastavu “Velike Mađarske” uz prijetnju ako bude istaknuta protiv Srbije

UEFA je zvanično zabranila isticanje zastave “Velike Mađarske” na utakmicama koje ova reprezentacija bude igrala u kvalifikacijama za EURO 2024.

Mađarski mediji objavili su da je UEFA dala saglasnost oko isticanja banera sa mapom “Velike Mađarske”, ali to ipak nije istina.

Na adresu Martona Vagija, generalnog sekretara Fudbalskg saveza Mađarske, stigao je dopis koji je potpisao generalni sekretar UEFA Teodore Teodoridis, koji je obavestio Mađare da je na snazi i dalje zabrana za zastave “Velike Mađarske”.

“Pozivamo se na našu prethodnu prepisku od 20. marta 2023. u vezi sa korišćenjem zastava/banera koji sadrže „Istorijsku Mađarsku“ ili „Veliku Mađarsku“ na utakmicama UEFA. Na naše puno iznenađenje, obaviješteni smo o medijskim izvještajima u kojima se navodi da je UEFA odobrila upotrebu takvih zastava i transparenta na utakmicama UEFA takmičenja“.

S tim u vezi, da ne bi bilo sumnje, želimo da pojasnimo da UEFA ni u jednoj fazi nije odobrila korišćenje takvih zastava ili transparenta. Štaviše, kao što je pomenuto u našem pismu, prisustvo takvih banera može dovesti do disciplinskih posljedica, razlog za koji vam toplo preporučujemo da preduzmete neophodne korake kako bi se izbjeglo isticanje ovih zastava/transparenata na bilo kojoj utakmici UEFA“.

“Konačno, kao što je već pomenuto u našem prethodnom pismu, zavisiće od nezavisnih disciplinskih organa, ako je potrebno, da procijeni stvar i eventualno izrekne disciplinske sankcije u skladu sa UEFA Disciplinskim pravilnikom”, navodi se u pismu generalnog sekterata UEFA.

Podsjetimo, Srbija je u grupi G kvalifikacija za EURO, gde su još i Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija. Prvu utakmicu naš tim igra protiv Litvanije na Marakani u petak od 20.45, a potom u ponedjeljak gostuje Crnoj Gori.

Srbija i Mađarska će svoj prvi meč u kvalifikacijama imati sedmog septembra na Marakani, dok je duel u Budimpešti na programu 14. oktobra, prenosi Telegraf.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime