29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

U subotu podgorički ultramaraton

Međunarodni ultramaraton na 50 kilometara, Montenegro 2022, biće održan u subotu u Podgorici, najavili su organizatori.

Podgorički ultramaraton održava se 23. put, a ultramaratonci će i ove godine trčati ulicom Crnogorskih serdara, pored brda Ljubović,

Kružna staza duga je kilometar.

Vremenski limit za takmičenje je ograničen na šest sati, pa će zvaničan rezultat važiti samo onim takmičarima koji 50 kilometara pređu za to vrijeme.

Ultramaraton će biti i zvanično prvenstvo Crne Gore, a održava se u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice.

U okviru ultramaratona predviđene su trke učenika od prvog do četvrtog razreda na 400 metara, pionirki na 600, pionira i juniorki na 800, juniora na hiljadu metara, seniorki na pet hiljada i seniora na deset hiljada metara.

Saopšteno je i da će trke na pet i deset kilometara biti i zvanično prvenstvo Crne Gore na cesti, u konkurenciji juniora i seniora

“Na ovogodišnjoj manifestaciji, pored registrovanih crnogorskih atletičara, nastupiće i takmičari iz Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rusije, Ukrajine i Hrvatske. Ukupno se očekuje učešće oko 300 takmičara”, saopštili su organizatori.

Tehnički organizator manifestacije je ATK Podgorički maraton, u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i kulturu Podgorice i Uprave za sport i mlade.

Start trke na pet kilometara planiran je za deset, dok će ostale početi sat kasnije.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime