17.7 C
Podgorica
25.05.2024.

U školama i vrtićima od septembra novi namještaj

Narednu školsku godinu sve osnovne i srednje škole, kao i vrtići trebalo bi da počnu sa novim inventarom u učionicama, najavila je ministarka prosvjete Anđela Jakšić-Stojanović.

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Crne Gore ona je najavila brojne infrastrukturne projekte i poručila da je ovo godina najvećih ulaganja u obrazovnu infrastrukturu.

Od brojnih ulaganja navela je 6,3 miliona za računarsku opremu, podsjetila da će u februaru 2025. biti završena gradnja OŠ “Vladimir Nazor” u Podgorici, kao i tender za rekonstrukciju devet srednjih škola ukupne vrijednosti 5,95 miliona eura.

Očekuje se da će, kako kaže, do kraja ove nedjelje biti raspisan tender za nabavku namještaj za škole i vrtiće.

“Ako sve bude išlo kako treba u toku ljeta svi vrtići, osnovne i srednje škole će dobiti potpuno novi inventar poslije decenija zastoja u ovoj oblasti”, kazala je ministarka u Skupštini.

Najavila je i nastavak realizacije projekata dogradnje vrtića na Zabjelu i Kotoru, a do kraja aprila se očekuje raspisivanje tendera za odabir projektanta za odabir glavnog projekta za školu u Siti kvartu.

U prvoj polovini godine, najavila je i tender za novu školu na Karabuškom polju. Do kraja godine bi se, kako kaže, moglo očekivati da počnu izgradnja vrtića u Siti kvartu i Beranama.

Ministarka je najavila tendere za brojne druge projekte u obrazovanju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime