8.2 C
Podgorica
3.12.2022.

U kolašinskom selu Ocka gora mještani odbranili kuće od požara

Komandir kolašinske Službe zaštite i spašavanja Željko Darmanović kaže da su ohrabrujuće posljednje informacije o požarima u više sela u toj opštini.

“Sada sam dobio informaciju iz sela Jasenova da nema ugroženih kuća. Iz sela Ocka gora sam saznao da su mještani, koji su se dobro organizovali, uspjeli da odbrane nekoliko kuća”, naveo je Darmanović u izjavi za emisiju “Dobro jutro Crna Goro”.

Kako navodi Darmanović, požare gase dvije ekipe sa dva vozila kolašinske Službe zaštite i spašavanja i još dvije ekipe iz Podgorice, kao i avio-helikopterska jedinica Vojske Crne Gore.

“Danas ćemo gasiti požare sa istim tim kapacitetima. Ovdje je problem što su seoski putevi uski i preko jednog vozila na jednom putu teško da bi se moglo funkcionisati”, kaže Darmanović.

On navodi i da se dosta mještana juče angažovalo i došlo da brani svoje kuće.

“Mi smo premoreni, Služba zaštite i spašavanja ima svega 12 zaposlenih, koji se bave ovim poslom”, naveo je Darmanović.

On je poručio i da je šteta ogromna, uništene su velike površine šume, a objekti koji su izgoreli su, kako kaže, bili nenastanjeni.

Kada vatra bude ugašena, kako ističe Darmanović, imaće i precizne podatke i procjenu štete.

Požari u više sela u opštini Kolašin do sada su odnijeli hektare šume, a izgorjelo je i nekoliko kuća. U požaru je kuća izgorjela mještaninu Draganu Tripkoviću, koji je u izjavi za Agenciju Anadolija kazao da se kuća nije mogla odbraniti od vatrene stihije.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime