7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Tužilački savjet u četvrtak o razrješenju Lepe Medenice

Tužilački savjet će na sjednici u četvrtak razmatrati optužni predlog kojim je disciplinski tužilac, početkom mjeseca, zatražio razrješenje rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice zbog neprimjerenog uticaja na tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu Vukasa Radonjića, prenosi Libertas.press.

U optužnom predlogu upućenom Tužilačkom savjetu, koji je potpisala zamjenica disciplinske tužiteljke Tanja Nišavić, piše da je Medenica, u noći između 13. i 14. oktobra 2021. godine u Podgorici, “vršila uticaj na Vukasa Radonjića”.

“Tako što je Radonjića pozvala u 00.08 časova i na grub i neprimjeren način, suprotno odredbama Zakona o državnom tužilaštvu, zahtijevala od njega da pusti na slobodu Sašu Đurovića i Aleksandra Boškovića, koji su po Radonjićevom nalogu uhapšeni u predmetu, koji je formiran povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru bezbjednosno-interesantnih lica Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Time je izvršila radnje koje predstavljaju razlog za razrješenje Medenice dužnosti rukovodioca državnog tužilaštva”, piše u optužnom predlogu.

Disciplinski tužilac predložio je, početkom maja, Tužilačkom savjetu da zakaže raspravu na koju će, osim zamjenice disciplinske tužiteljke Tanje Nišavić, pozvati i Lepu Medenicu i svjedoke, Vukasa Radonjića i njegove kolege Nikolu Boričića i Dražena Burića.

“I da nakon rasprave, Tužilački savjet usvoji optužni predlog i Lepu Medenicu razriješi dužnosti rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici”, piše u tom dokumentu.

Smjenu Medenice prvo je, zbog postupanja u predmetu ukidanja zabrane ulaska Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru, tražio ministar pravde Marko Kovač, koji je taj predlog poslao Tužilačkom savjetu. Potom je Tužilački savjet, na vanrednoj sjednici 27. aprila, odlučio da predlog uputi disciplinskom tužiocu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime