13.8 C
Podgorica
22.02.2024.

Turska nudila Radonjića u zamjenu za Čamgoza?

 

Turski državljanin Binali Čamgoz, navodno je bio dio potencijalne pogodbe Turske i Crne Gore oko neke vrste razmjene zatvorenika, piše Dan.

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnog lista Dan, Turska je nudila da preda Crnoj Gori Nikolu Radonjića, crnogorskog državljanina koji je uhapšen u Turskoj zbog sumnje da je agent izraelske obavještajne službe Mosad.

Zauzvrat su tražili Čamgoza, za čije izručenje postoji veliko interesovanje turskih vlasti i zbog čega je raznim kanalima pokušavano da se dođe do njega kako bi mu u matičnoj državi sudili po optužbama tamošnjih vlasti.

Podsjetimo, Crna Gora je odbila da izruči Čamgoza Turskoj.

Nakon što je odlukom ministra pravde Andreja Milovića odbijeno izručenje Čamgoza, krajnje je neizvjestan status Podgoričanina Nikole Radonjića koji je, prema našim saznanjima, trebalo da se vrati u Crnu Goru kao slobodan građanin, jer nije napravio nikakvo djelo koje se kosi sa crnogorskim zakonima.

On je u Turskoj uhapšen po nalogu Biroa za istraživanje terorizma i organizovanog kriminala Kancelarije glavnog javnog tužilaštva u Istanbulu zbog navodnih kontakata sa izraelskom obavještajnom službom.

Turska optužuje Radonjića da radi za izraelsku tajnu službu i da je kontaktirao izvjesne Palestince nudeći im posao, a u stvari je sve to, kako tvrde, radio za Mosad.

Nakon što su turske bezbjednosne službe utvrdile da je Radonjić, navodno, imao veze sa izraelskom tajnom službom, on je 7. oktobra prošle godine uhapšena na aerodromu u Istanbulu pod optužbom za vojnu i političku špijunažu, prenijeli su turski mediji.

Optužbe protiv Radonjića treba posmatrati i u kontekstu ogromne geopolitičke napetosti u više država u tom regionu. Nakon napada Hamasa i odmazde Izraela, odnosi Izraela i Turske, kao i njihovih lidera, drastično su pogoršani.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime