14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Tragedija u rudniku u Aleksincu, poginulo osam rudara, 20 povrijeđeno

Osam rudara poginulo u rudniku “Soko” u Aleksincu, a njih 20 je povrijeđeno, rekao je direktor Doma zdravlja Aleksinac Rodobljub Živadinović.

On je rekao da su u eksploziji svi povrijeđeni zadobili lakše povrede.

“ Više okolnih centara je poslalo sve svoje ekipe koje su mogli, deo se prevozi u Opštu bolnicu Aleksinac .”, dodaje Živadinović.

On je rekao da nema informacije koliko je još rudara zarobljeno.

Iz rudnika je do sada spaseno na desetine rudara.

Direktor Opšte bolnice u Aleksinac doktor Goran Vidić kaže za RTS da su četiri ekipe Doma zdravlja Aleksinac na terenu, ako i ekipe iz Zaječara i Knjaževca koje su uključene.

Navodi da je u Opštoj bolnici u Aleksincu zbrinuto 18 povređenih rudara – 15 sa lakim povredama, dvojica sa povredama lakta i jedan sa serijskim prelomom pet rebara, ali da je i on van životne opasnosti.

“ Svi pacijenti koji nisu hitni i operacije koje su planirane su otkazani, pacijenti su pušteni, mobilisali smo i ostala odeljenja u zgradi. U ovom trenutku mi nemamo problem sa kapacitetima .”, dodaje doktor.

Ističe da su u kontaktu sa upravom rudnika i da je 49 rudara bilo u smjeni.

“Teška je situacija ovde, tu je i rodbina, ljudi su uznemireni. Nama nije nažalost prva nesreća. Aleksinac i okolina su poznati po tome, to se sada ponovilo .”, navodi Vidić.

Redakciji “Blica” je iz rudnika “Soko” rečeno da je u toku sastanak i da će nakon toga biti saopštene poznate informacije.

“ Sada ne možemo ništa da vam kažemo, ništa ne znamo, u toku je sastanak, posle toga će vam se neko javiti .”, kažu.

Kako mediji saznaju, većina rudara koji rade u ovom rudniku su iz Aleksinca.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime