22.6 C
Podgorica
16.06.2024.

Svjedok neće o torturi: Policajac se pozvao na obavezu čuvanja službene tajne

Službenik Uprave policije Crne Gore Nikola Janičić pozvao se danas pred podgoričkim Višim sudom na obavezu čuvanja službene tajne u postupku protiv Radovana Mujovića i grupe, gdje je pozvan kao svjedok.

Time je danas nastavljeno suđenje grupi koja se tereti za izvršenje teških krivičnih djela gdje je prvooptuženi Radovan Mujović, a čiji članovi se prema evidenciji policije dovode u vezu sa kavačkim klanom. Postupak vodi sudija Igor Đuričković, a optužnicu zastupa tužiteljka Nataša Bošković.

Janičić je trebao da bude saslušan povodom navoda jednog djela optuženih da su pretprjeli tokom hapšenja i istrage policijsku torturu. Takođe, trebao je da bude i saslušan i  na okolnosti povodom njegovog odlaska u Zatvor Bijelo Polje, za šta su optuženi naveli da je učinjeno nezakonito.

– U vezi sa događajem zbog kojeg sam pozvan ja sam u tom periodu bio pripadnik Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela. Od mog pretpostavljenog sam dobio nalog da odem u UIKS- zatvor Bijelo Polje i obavim određenu službenu radnju. To je označeno stepenom tajno- kazao je Janičić.

On je u slobodnom kazivanju naveo da je taj sektor od tužilaštva tražilo naredbu, a tužilaštvo od istražnog sudije podgoričkog Višeg suda.

Kazao je da lice prema kojem je tada postupa, tokom odlaska  u UIKS Bijelo Polje, nije iz ovog predmeta i da se ne nalazi u sudnici.

Na to su optuženi jednoglasno reagovali i naglasili da to lice koje je posjećivao je povezano sa ovim predmetom, izgovarajuči prezime “Bajrami”.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime