19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Sutkinja Višeg suda: Nema kamera u sudskom depou, nestao dio oružja

Dosadašnjim popisom predmeta u depou obijenog Višeg suda u Podgorici utvrđeno je da nedostaje određena količina oružja, te da se radi o predmetima koji su većinom pravosnažno okončani, dok je mali broj onih predmeta koji su u radu.

To je u izjavi za TVCG saopštila sutkinja Višeg suda Vesna Kovačević.

Kako kaže, tunel koji je prokopan od privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa u Višem sudu danas je saniran. Kazala je da je kamerama pokriven dio od ulaznih vrata do depoa, ali da kamera u depou nema.

“Snimci koje smo imali su izuzeti”, kazala je Kovačevićeva.

https://aplusme.me/odt-nije-utvrdeno-sta-tacno-nedostaje-iz-depoa-viseg-suda/

Sutkinja je saopštila da se prostorije depoa provjeravaju svakodnevno, te da je poslednja provjera obavljena prošlog petka od strane arhivara, a da je obijanje otkriveno u ponedjeljak.

“Prostorije se provjeravaju svakodnevno od strane arhivara koji je zaposlen u depou, a što se tiče obezbjeđenja, taj dio kompletan od ulaznih vrata pa do vrata depoa pokriven je kamerama, tako da imamo tehničko obezbjeđenje. Osim toga, vrata su posebno zastićena sa rešetkama”, kazala je Kovačevićeva i dodala da je pobijanje otkriveno kada je arhivar u ponedjeljak došao na posao.

Pojašnjava da je rupa u zidu otkrivena prilikom vanrednog popisam te da je otvor danas saniran.

“Kada je arhivar u ponedjeljak ujutro primijetio da su vrata jedna gdje stoji oružje na neki način odškrinuta, pa kada je ušao i vidio da neki paketi ne stoje na mjestima gdje je to uobičajeno, pa kada je je obišao druge prostorije i vidio određene količine oružja on je sve to prijavio nadležnim organima”, kaže Kovačevićeva.

Dodaje da je nakon toga izvršen uviđaj.

“Posije toga vršen je vanredni popis kompletnog oružja koje je bilo tu i za koje se najviše sumnjalo da li nedostaje, i u tom momentu radnice su primijetile otvor. Otvor je danas saniran”, naglasila je sutkinja.

Rekla je i da su izuzeti su svi snimci iz Višeg suda, dok će konačni rezultati popisa potrajati u odnosu na veliku količinu predmeta koji se nalaze u depou Višeg suda.

ODT će saslušati i Savića

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime