7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Suđenje “škaljarcima” za ubistvo Roganovića 12. oktobra

Pred podgoričkim Višim sudom za 12. oktobar planirana je kontrola optužnice povodom ubistva Novljanina Šćepana Roganovića, sazanje portal Dan.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv navodnih članova škaljarskog klana a za predmet povodom ubistva Šćepana Roganovića. Među optuženima je i Igor Vukotić.

Slavko Radulović, Marko Radović i Miloš Gvozdenović saslušani su ranije u Specijalnom državnom tužilaštvu i nakon toga im je određeno zadržavanje. Za ovo ubistvo optuženi su Krsto Vujić, Igor Glavaš i Mili Bajramović i njima se sudi u osustvu jer se nalaze u bjekstvu. Zbog ubistva Roganovića, osim Vujića, Bajramovića i Glavaša osumnjileni su i Miloš Komar i Dino Ibrahimović. Kojima se takođe već sudi.

Specijalno državno tužilaštvo procesuiralo je ranije pet lica koja je obuhvatilo proširenom istragom vezanom za ubistvo Šćepana Roganovića.

Kako portal Dan ranije objavio, SPO i SDT-u istražne radnje u ovom predmetu su proširene na osnovu “SKY” komunikacije koju je nadležnima dostavio EUROPOL a za koju se sumnja da su koristili i neki od optuženih za ubistvo Roganovića protiv kojih se već vodi sudski postupak.

“Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih: I.V., S.R., M.G. i M.R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv  okrivljenog M.R. i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija,  izvršenih tokom 2019. i 2020. godine, u Herceg Novom, u okviru kriminalne organizacije čiji je organizator V.K, protiv koga se već vodi postupak pred Višim sudom u Podgorici, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo oštećenog Š.R., u februaru 2020.godine”, saopštio je ranije  portparol i specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

Podsjećamo, portal Dan je ranije objavljivao SKY komunikaciju za koji istražni organi sumnjaju da je vezana za dešavanja uoči, tokom i nakon ubistva Roganovića a koju su prema sumnjama komunicirali članovi škaljarskog klana i njihovi saradnici.

Služba Europola i nadležni organi Francuske u okviru razbijanja kriptovane “SKY” komunikacije otkrili su i poruke za koje se sumnja da su povezane sa ubistvom Šćepana Roganovića.

Ubistvo iz bezobzirne osvete

Podsjećamo, Šćepan Roganović je ubijen u Herceg Novom, na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine.

Na konferenciji Uprave policije i tužilaštva saopšteno je da je motiv ovog ubistva “bezobzirna osveta” I da žrtva nije bila označena kao bezbjednosno interesantno lice.

Za ovo ubistvo prvom optužnicom obuhvaćen je Krsto Vujić, Igor Glavaš i Mili Bajramovi.

Njima se sudi u osustvu jer se nalaze u bjekstvu.

Zbog ubistva Roganovića, osim Vujića, Bajramovića i Glavaša okrivljeni su i Miloš Komar i Dino Ibrahimović.

(Portal Dan)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime