19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv “Vračaraca”

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe poznate kao “Vračarci”, koji se sumnjiče za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava. Očekuje se da Sud uskoro da zakaže početak suđenja. Glavni okrivljeni je Nikola Vušović, koga je ranije tužilaštvo Srbije povezivalo sa odbjeglim vođom “kavačkog klana” Radojem Zvicerom.

Apelacioni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepeno rješenje o potvrđivanju optužnice, navodi se na sajtu tog suda.

Kao organizator ove grupe optuženi su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a svim optuženima se na teret stavlja krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela. Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 38 osoba.

Osumnjičena mafijaška grupa tereti se za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića, i Aleksandra Šaraca. Pokušaji ubistava izvršeni su na štetu sada pokojnog Lazara Vukićevića, te Samira Divljanovića, ali i Miloša Nilovića 27. novembra 2020. godine, Andrije Zarića kao i na Arsenija Stefanovića.

Vušović se optužnicom tereti za šest krivičnih djela, posebno teško ubistvo, a tri u podstrekivanju i tri u pokušaju podstrekivanja, dok se Piperskom na teret stavlja šest krivičnih djela teško ubistvo, od čega tri u podstrevanju i tri u pokušaju i podstrekivanju, dva krivična djela pranje novca i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je u maju ove godine optužnicu protiv 38 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe, takozvani “Vračarci”. Glavni okrivljeni je Nikola Vušović, koga je ranije srpsko tužilaštvo povezivalo sa osumnjičenim odbjeglim vođom “kavačkog klana” Radojem Zvicerom. Zvicer je u bjekstvu par godina.

Takođe, Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije donijelo je u aprilu ove godine naredbu o sprovođenju istrage protiv Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zbog sumnje da su u spuškom zatvoru pokušali da otruju člana svoje kriminalne ekipe, koji je bio spreman na saradnju sa istražiteljima. Po navodima tužilaštva Srbije, postoje osnovi sumnje da su u periodu od početka 2019. godine do 11. novembra 2022. godine na teritoriji Republike Srbije i Crne Gore, osumnjičeni Radoje Zvicer i Nikola Vušović organizovali kriminalnu grupu.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime