14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Sud u Barseloni: Daniju Alvesu 4 i po godine zatvora zbog silovanja

Sud u Barseloni izrekao je presudu fudbaleru Daniju Alvesu (40) za slučaj silovanja.

Brazilskom fudbaleru je prijetilo maksimalnih 12 godina zatvora, a španski pravosudni organ je odlučio da ga osudi na četiri godine i šest mjeseci.

Presuda uključuje i pet godina uslovne kazne koja će stupiti na snagu po ispunjenju zatvorske. Devet i po godina će imati zabranu prilaska žrtvi, koju će morati da kompenzuje sa 150.000 evra, kao i da plati sve sudske troškove.

“Zadovoljni smo, jer je ovo presuda koja potvrđuje istinitost riječi žrtve i patnje koju je pretrpjela. Još uvek moramo da provjerimo da li je težina kazne u korelaciji sa činjenicama”, izjavio je tužilac.

Alves je, podsjetimo, optužen da je u noći 31. decembra 2022. godine natjerao na seksualni odnos 23-godišnju djevojku u toaletu jednog noćnog kluba u Barseloni.

Tokom suđenja trideset osoba je saslušano, među njima i oštećena, koja je svjedočila iza zatvorenih vrata.

Alves je od samog početka do kraja ostao pri tvrdnji da nije nasilna osoba i da je seksualni čin bio na obostrani pristanak. Optužena je, ipak, iznijela tvrdnje da ju je Alves te noći zaključao u toalet i tamo je silovao.

Španski sud je brzo poslije hapšenja Alvesa odredio pritvor fudbaleru bez prava na kauciju zbog bojazni da bi mogao da pobjegne u Brazil koji sa Španijom nema potpisan zakon o ekstradiciji osuđenika.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime