26.8 C
Podgorica
21.05.2024.

Sud prihvatio zahtjev: Saši Čađenoviću sudiće u odvojenom postupku

Sudski postupak protiv bivšeg specijalnog tužioca odvojen je od postupka u kojem je prvooptuženi Radoje Zvicer.

To je odlučeno nakon što je Specijalno državno tužilaštvo jutros sudu uputilo predlog da se protiv Čađenovića odvoji postupak, kako bi se njemu sudilo u razumnom roku.

Pored Zvicera, Ljuba Milovića i Lazovića na ovoj optužnici su: Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

To je prvi postupak koji je SDT pokrenulo protiv Lazovića.

Podsjećamo, Petar Lazović, koji je uhapšen u osumnjičen je za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja. Optužnicom je obuhvaćeno više osoba.

Hapšenje je uslijedilo nakon medijskih objava da je EUROPOL upozorio nadležne organe na moguće kriminalne aktivnosti Lazovića.

Tada je objavljena i “SKY” komunikacija za koju se navodi da je u njoj sa kavčanima učestvovao Petar Lazović. Prema navodima SDT – a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana. Lazović je pred tužiocem negirao te optužbe. Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja. Zvicer se tereti da je naredio ubistvo Milana Lepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu. Tokom istrage navedeno je da je riječ o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021.godine.

Uskoro opširnije….

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime