16 C
Podgorica
24.09.2023.

Strašno svjedočenje francuske teniserke: Trener me silovao 400 puta za dve godine

Bivša francuska teniserka Anželik Koši svjedočila je u okviru istrage o seksualnom zlostavljanju maloljetnika unutar Francuske teniske federacije. Koši je iznijela jezive detalje zlostavljanja, navodeći da ju je trener silovao 400 puta u periodu od dvije godine, nekada i tri puta dnevno.

Anželik Koši je na svedočenju ispričala da ju je trener Endrju Gedes silovao i po tri puta dnevno kada je preuzeo trenersku dužnost u reprezentaciji Francuske, a ona imala samo 12 godina.

“Bili smo u La Bolu, tu je privodio svoje žrtve. Živjela sam najgore dvije nedjelje u životu, silovao me je tri puta dnevno“, ispričala je teniserka nadležnima. Ona je dodala da joj je trener rekao da ima sidu, zbog čega je od svoje 13. do 18. godine živela ubijeđena da i sama ima sidu.

„Mnogo sam puta razmišljala o samoubistvu, silovao me je tri puta dnevno. Prve noći me je zamolio da odem u njegovu sobu, a ja nisam. I tako je on ušao u moju. Bilo je gore. Bila sam zatvorena, nisam mogla izaći kada sam htjela”, ispričala je bivša teniserka, koja je danas i sama teniski trener.
Prisjetila se i da je treneru rekla da to ne treba da radi, da ona ne želi, na šta joj je on odgovorio da se to ponekad događa u odnosima između trenera i učenika jer provode mnogo vremena zajedno i da je to sasvim normalno.

Koši tvrdi da je trener imao podršku predsjednika teniskog saveza.

“U svijetu tenisa se znalo da njegovo ponašanje prema mladim devojkama nije korektno. Kada se jedna djevojka požalila predsjedniku da se neprimjereno ponašao prema mladima, verbalnim i fizičkim nasiljem, odgovor je bio ‘Da, ali on nam donosi titule”, tvrdi Koši.

Još tri djevojke, starosti između 15 i 17 godina, postale su Gedesove žrtve.

One su ispričale da ih je trener prisiljavao da prekinu veze s porodicama i prijateljima i podvrgavao ih seriji nasilnih seksualnih napada u njegovom automobilu, u svlačionicama ili tokom treninga.

Trener Endrju Gedes je 2021. osuđen na 18 godina zatvora zbog seksualnog uznemiravanja četiri djevojčice koje su imale između 12 i 17 godina.

(N1)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime