4.9 C
Podgorica
8.12.2023.

Stoltenberg u posjeti Zapadnom Balkanu, planiran sastanak sa Spajićem

Premijer Crne Gore Milojko Spajić pozvan je da sljedeće sedmice prisustvije sastanku sa generalni sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom koji će posjetiti Zapadni Balkan, saopšteno je iz NATO-a.

Od 19. do 22. novembra Stoltenberg će posjetiti četiri države Zapadnog Balkana Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

U srijedu, 22. novembra, kako je najavljeno iz NATO-a, Stoltenberg će učestvovati na sastanku sa liderima saveznika iz regiona.

“Premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, premijer Crne Gore Milojko Spajić i premijer Slovenije Robert Golob su pozvani na sastanak sa Stoltenbergom”, piše u saopštenju.

Generalni sekretar NATO-a će u nedjelju, 19. novembra otputovati u Bosnu i Hercegovinu, gdje će imati radnu večeru sa članovima Predsjedništva BiH.

“U ponedjeljak, 20. novembra, Stoltenberg će se sastati sa visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Kristijanom Šmitom. Sastaće se i sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto. Stoltenberg će posjetiti sjedište NATO-a u Sarajevu, i imati sastanke sa vojnim liderima i predstavnicima međunarodne zajednice”, naveli su iz NATO-a.

Istog dana, generalni sekretar NATO-a će posjetiti Kosovo gdje će razgovarati sa predsjednicom i premijerom Kosova Vjosom Osmani Sandriu i Aljbinom Kurtijem.

Planirano je da se Stoltenberg sastane sa komandantom KFOR-a, kao i sa direktorom NATO savjetodavnog i tima za vezu.

“U utorak, 21. novembra, generalni sekretar boraviće u Beogradu. On će imati susrete sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Stoltenberg će se sastati sa srpskim naučnicima koji će predstaviti tehnologiju razvijenu u kontekstu NATO projekata Nauka za mir i bezbjednost”, ističe se u saopštenju NATO-a.

Kasnije tog dana Stoltenberg će otputovati u Sjevernu Makedoniju gdje će se sastati sa predsjednikom Stevom Pendarovskim, premijerom Dimitrom Kovačevskim, predsjednikom Sobranja Sjeverne Makedonije Talatom Džaferijem i održaće govor u parlamentu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime