17.2 C
Podgorica
24.09.2023.

Srđan Perić: Nova vlast pomaže revitalizaciji DPS-a

Jedan od osnivača novog pokreta Preokret Srđan Perić ocijenio je u izjavi za „Dan“ da su nedavni lokalni izbori u Beranama i Ulcinju pokazali snažan pad podrške Demokratskoj partiji socijalista (DPS). Istakao je da je posebno očigledan pad podrške toj partiji u Beranama.

„ Nastavlja se mrtva trka, da DPS ima tendenciju pada podrške, a da nove strukture vlasti svojim nesnalaženjem i svojim praksama pomažu, otprilike, da se on oporavi. Kako će se ta trka završiti, teško je prognozirati. Ako ne bude pomoći u političkim praksama aktuelnih i budućih vlasti DPS-u, on će po prirodi stvari slabiti. Ukoliko bude faulova i grešaka, oni će to svakako koristiti.” kazao je Perić.

Prema njegovim riječima, ovi lokalni izbori su pokazali i da je do srži ogoljena partitokratska scena u Crnoj Gori.

“ Svako je slavio podršku koju je dobio, govorio o fantastičnom rezultatu. Korišćeni su čak i termini koje su građani morali da traže u rječniku da vide šta znače. Niko nije pomenuo potrebe građana. Mi ni u jednoj kampanji nijesmo dobili jasnu viziju razvoja grada. Da ste pitali bilo koga od građana šta koja lista znači konkretno za njihov život u narede dvije ili četiri godine, teško da bi vam iko od njih mogao dati odgovor. Možda to stoji negdje u papirima, ali to nije prezentovano.” rekao je Perić.

Kako je naglasio, da bi se rješavali problemi građana, treba dovoljno znanja i iskustva.

“ Interesantno je bilo čuti izjave aktivista i u Ulcinju i u Beranama. Ključne rečenice nekadašnje vlasti bile su da su se oni stabilizovali, a svih drugih da su oni pobijedili i da je svako od njih ključno zaslužan za to. Dobro je da se desila promjena vlasti u formalnom značenju, ali je vrijeme da se počne mijenjati i suštinski okvir, zato što smo vidjeli da nove stranke i te kako raširenih ruku dočekuju kadrove koji su njegovali tu istu partitokratiju i u prethodnom sistemu. I u Beranama i Ulcinju će ići pregovori koji će biti ključno motivisani partijskim efektuiranjem uticaja, a ne rješenjima koja bi ponudili građanima,” smatra Perić. Ocjenjuje da lokalni izbori u Berana i Ulcinju šalju određenu sliku, ali se nikakav dublji zaključak ne može izvući jer demografija i struktura nijesu takva da bi se mogla preslikati na državni nivo, i da je samo Podgorica u tom smislu na reprezentativnom nivou.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime