27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Spektakularan bijeg četvorice zatvoreniku u Koloradu, za jednim se i dalje traga

Jedan zatvorenik je u bjekstvu nakon što su on i još trojica osuđenika organizovali bijeg iz zatvora u Koloradu u stilu filma “Bjekstvo iz Šošenka”.

Četvorica zatvorenika, koji kaznu služe na jugoistoku Kolorada, navodno su probili zid u ćeliji, koja je nekada služila kao kuhinja. Koristili su ćebad kako bi izgledalo kao da su zapravo u svojim krevetima.

Odatle su prošli kroz krov susjednog kupatila, prenosi američka novinska agencija KOAA, pozivajući se na šerifa okruga Bent Džejka Siksa.

Jedan od njih, Mark Foks, još je u bjekstvu, dok su druga dvojica uhapšena, a četvrti pronađen mrtav nakon što se, kako se sumnja, predozirao narkoticima, rekao je Siks.

Bendžamin Valdez pronađen je mrtav u obližnjem Pueblu, saopštila je agencija za vanredne situacije okruga Bent.

Druga dvojica neimenovanih zatvorenika uhvaćeni su nakon što su pozvali hitnu pomoć zbog predoziranja.

Svo osoblje za sprovođenje zakona jugoistočnog Kolorada “aktivno traga za Foksom”, a američki maršali su pozvani i uskoro će pomoći u potrazi, naveo je Siks.

Tačno vrijeme bjekstva nije razjašnjeno, ali je Siks rekao da je to bilo kasno u nedelju uveče ili rano u ponedeljak, jer osoblje nije tačno prebrojalo broj zatvorenika ni u ponedeljak, a ni u utorak ujutru.

U zatvoru su smejšteni zatvorenici okruga Bent i susjednog Otera.

Šerifovo odjeljenje okruga Provers istražuje šta se dogodilo dok bezbjednosne protokole u zatvoru provjerava Odeljenje za popravne kazne, rekao je Siks.

(RTS)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime