17.7 C
Podgorica
25.05.2024.

Spajić: Popis da protekne u civilizovanoj i demokratskoj atmosferi

Važno je da na najbolji način i uz najširi konsenzus riješimo pitanje sprovođenja popisa koji će nam dati relevantne podatke za dalji razvoj Crne Gore u našem zajedničkom interesu, poručio je predsjednik Vlade Milojko Spajić.

Spajić se sastao sa predstavnicima lokalnih samouprava u okviru konsultacija povodom sprovođenja popisa stanovništva koji je zakazan za 30. novembar. On je izrazio zadovoljstvo susretom sa čelnicima lokalnih samouprava što je, kako je kazao, dobra platforma za saradnju i po drugim pitanjima važnim za društveni razvoj.

Spajić je, kako je saopšteno iz Vlade, upoznao sagovornike i sa razgovorima koje je imao sa predstavnicima parlamentarnih partija, nevladinog sektora i predstavnika manje brojnih naroda.

„Postoji dobra volja Vlade i moja lično da se izađe u susret svim zahtjevima koji su konstruktivni i dobronamjerni”, istakao je Spajić.

Predstavnici opština su iskazali pozitivan odnos prema spremnosti Vlade da u neposrednoj komunikaciji sa lokalnim samoupravama doprinosi rješavanju problema i upoznali premijera o preduzetim aktivnostima na planu sprovođenja Popisa u planiranom terminu.

Sagovornici su razmatrali modele za finalizaciju pripremnih procedura i iskazali očekivanje da će sam proces kao i današnji dijalog proteći u civilizovanoj i demokratskoj atmosferi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za statistiku i ministri Fatmir Đeka i Novica Vuković.

Nakon sastanka kod Spajića; Kovačević: Izvjesno da će popis biti 30. novembra

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime