5.8 C
Podgorica
4.12.2023.

Spajić: Odnosi sa Hrvatskom i S. Makedonijom osnaženi savezništvom u NATO

U susret učešću na sastanku lidera država članica NATO-a iz regiona sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom koji će se održati u Skoplju, predsjednik Vlade Milojko Spajić održao je danas konsultacije sa ambasadorima Republike Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije.

„Crna Gora je posvećena unaprjeđenju regionalne saradnje, a jedan od prioriteta Vlade u narednom periodu biće jačanje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa. Odnosi sa Hrvatskom i Sjevernom Makedonijom dodatno su osnaženi savezništvom u okviru Sjevernoatlantske alijanse“, zaključak je današnjih konsultacija.

Ambasador Hrvatske Veselko Grubišić je prenio poruku podrške hrvatskog premijera Andreja Plenkovića evropskoj integraciji Crne Gore i kazao da će Hrvatska nastaviti da pruža puni doprinos i kao članica Evropske unije i kao susjedna država koji baštini odlične odnose sa Crnom Gorom.

Ambasador Republike Sjeverne Makedonije Zećir Ramčilović je izrazio zadovoljstvo intenzivnom komunikacijom dvije zemlje na najvišem nivou i ukazao na značaj predstojeće posjete premijera Spajića Skoplju. Ambasador je ocijenio da je, imajući u vidu da je to prva posjeta u mandatu 44. Vlade, ona ujedno i jasna namjera Crne Gore da blisko sarađuje sa zemljama regiona kako u okviru NATO-a, tako i na planu ostvarenja zajedničkog cilja – članstva u Evropskoj uniji.

gov,me

Sagovornici su ocijenili da će učešće predsjednika Vlade Milojka Spajića na sastanku lidera država članica NATO-a iz regiona sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom koji će se održati u srijedu, u Skoplju, biti dobra prilika za jačanje saradnje u okviru NATO-a ali i u pogledu realizacije konkretnih projekata među državama članicama.

Na sastancima je bilo riječi o unaprjeđenju bilateralne saradnje i dogovoren nastavak komunikacije tim povodom.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime