15.9 C
Podgorica
28.05.2024.

Spajić o Đukanovićevim izjavama: Najbolje osvete su rezultati u infrastrukturi

Najbolje osvete su rezultati u infrastrukturi, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

On je to kazao na pres konferenciji u Vladi komentarišući izjave bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u intervjuu Anteni M.

“Blagovremeno ćemo objasniti javnosti o svim pitanjima koja se ne tiču infrastrukture”, kazao je Spajić.

Kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo-Andrijevica

Danas ili sjutra bi trebalo da krene pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo-Andrijevica, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

“Dva mjeseca će trajati glavi tender. Već smo krenuli u realizaciju projekta, slušavamo stranke u opštinama Kolašin i Andrijevica. Svake godine sa sjevera Crne Gore odlazi 5.000 ljudi, zbog nemogućnosti da se ‘vide u toj sredini’. Tender će biti objavljen na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)”, istakao je Spajić na konferenciji za medije u Vladi.

On je kazao da očekuju povećano interesovanje investitora do kraja ove godine, za region Vasojevića, koji je kako je poručio najsiromašniji u državi

“Izvođenje projekta će krenuti krajem ove ili početkom sljedeće godine, što je godinu i po dana brže od planiranog. Pokrenuta su idejna rješenja za 10 saobraćajnica. Ovo je vizija Crne Gore koju treba svi da podržimo. Kad izguramo ove projekte omogućili smo budućnost, ne samo ove, već i narednih nekoliko generacija. Razumijemo naše političke konkurente, da ne razumiju kako smo ovo uspjeli”, poručio je Spajić.

Izvršni direktor “Monteputa” Milan Ljiljanić kazao je na konferenciji da je pretkvalifikacioni tender spreman.

“Čeka se samo objava na sajtu EBRD. Dva mjeseca za prijavu, a nakon toga ide izbor izvođača, a potom glavni tender koji ide dva mjeseca. Paralelno sa tim ide i eksproprijacija zemljišta. Spremno ćemo ući u ovaj projekat, period izgradnje je pet godina”, kazao je on.

Dodao je da će završetak projekta biti krajem 2029.

“Mislim da ćemo brzo imati zaključeni idejni projekat od Andrijevice do Boljara”, kazao je Ljlijanić.

On je kazao da će biti raspisana još dva tendera – od Smokovca do Božaja i od Danilovgrada do Nikšića.

“Dužina planirarnih auto puteva je 260, a brzih saobraćajnica 220 kilometara”, poručio je Ljiljanić.

Spajić je kazao da sjeveroistok Crne Gore postaje neka vrsta regionalnog centra, te da se autoput iz Andrijevice će da se grana na tri strane – jedan prema Kosovu, drugi prema Srbiji, treći prema Bosni i Hercegovini (BiH).

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime