19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

SO Zeta bez kvoruma, Krstović ostaje predsjednik

Zbog nedostatka kvorima sjednica Skupštine opštine Zeta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o smjeni predsjednika SO Luke Krstovića, nije održana. Njegovu smjenu tražili su odbornici koalicije “Za budućnost Zete” koji se nijesu pojavili na zasijedanju. Glavni razlog za za Krstovićemo razrješenje je njegovo postupanje po predlogu koalicije okupljene oko DF-a za donošenje deklaracije o suspenziji odluke o priznanju kosova. Osim njih sjednici nijesu prisustvovao ni odbornik SNP-a, ali ni nezavisni odbornik Nikola Rajović, koji je napustio Demokrate.

“Nema inicijatora tako da nema kvoruma. Sjednica će biti nastavljena u skladu sa zakonskim propisima”, rekao je Novica Pejović, potpredsjednik SO Zeta.

Odbornik DF-a Aleksandar Marković, podnio je ostavku na tu funkciju, a zamijeniće ga Nemanja Radović.

Luka Krstović, predsjednik SO Zeta, kazao je da je ovo druga sjednica na kojoj se nijesu pojavili inicijatori nekadašnjeg DF-a.

“Smjena predsjednika SO bila je jedino moguća u saradnji sa DPS-om, a pojavili bi se i brojni pravni problemi zbog takve smjene, koja je nelegitimna i koja bi bila predmet analize sudskih organa. Ne bi imali dilemu kakvu i odluku ti organi donijeli. Do daljnjeg ostajem na mjestu predsjednika SO Zeta”, rekao je Krstović.

Na pitanje da li Demokrate ostaju pri stavu da neće predložiti novog kandidata za predsjednika SO, Krstović je kazao da će odluku o tome donositi organi Demokrata i niko drugi.

“Nije bilo nikakvih razgovora sa koalicijom “Za budućnost Zete”. Odluku o kadrovskim rješenjima donosiće samo Opštinski odbor Demokratske Crne Gore. MI se ne miješamo u kadrovska rješenja drugih partija,pa nećemo dozvoliti da se iko miješa u naša”, rekao je Krstović.

Konstataciju koalicije “Za budućnost Zete”, da ako ne predlože novog kandidata za predsjednika SO, koalicija sa Demokratama više ne postoji, Krstović je prokomentarisao da su to mogli potvrditi danas da su došli.

Predsjednik kluba odbornika DPS-a Miroslav Boljević kazao je da njihova koalicija nije pregovarala ni sa jednim političkim subjektom oko raznih političkih tema kojima su ovih dana okupirani, niti će. On je istakao da neće učestvovati u, kako je rekao, blago rečeno političkom cirkusu.

“Niti je predsjednik Opštini, niti Skupštine biran glasovima DPS-a, niti će biti razrješavan, niti ćemo na bilo koji način učestvovati u tome. Kada smo kenuli u ovom sazivu SO rekli smo da ćemo biti konstruktivna opozicija i dokazujemo to svakim danom, da smo raspoloženi da razgovaramo o temama koje se tiču boljitka života građana Zete. Aktivno učestvujemo u radu skupštinskih organa. Ima nekih tema koje se nas ne tiču, a to su ove poslednje aktuelna teme. Ne znam šta očekujete od opozicije, jer ona ne može da donosi odluke. Imaćemo inicijative naravno”, rekao je Boljević.

(Portal Dan)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime