27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

SNP traži da se sasluša i Vesna Medenica: Utvrditi da li je Miloša pokrivala njegova majka

Socijalistička narodna partija, na čijem je čelu Vladimir Joković, pozvala je Upravu policije i Tužilaštvo da preduzmu sve radnje kako bi se Miloš Medenica, za koga postoji sumnja da je učestvovao u švercu cigareta i droge, što prije locirao i priveo nadležnim institucijama.

“Prema saznanjima medija, policajac Darko Lalović, koji je učestvovao u kupovini kokaina za Medenicu, u zatvoru je od decembra prošle godine. Prosto je nevjerovatno da nadležni organi od tada ništa nisu preduzeli kako bi priveli pravdi i Miloša Medenicu i informisali javnost o ovom slučaju. U presretnutim porukama vidi se da Miloš Medenica obavještava Lalovića da uživaju zaštitu njegove majke, nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, te smatramo da bi i gospođa Medenica takođe trebalo da bude saslušana o ovom predmetu. Ukoliko se utvrdi da je Medenica zaista vršio ovakve kriminalne radnje, te da ga je „pokrivala“ njegova majka, to će biti još jedan prilog našoj tezi da je za vrijeme tridesetogodišnje vladavine DPS-a naše društvo potpuno atrofiralo, a da je do izražaja došlo ono najgore u ljudima”, navode u SNP-u.

Kako se navodi u saopštenju ove partije, Crna Gora više ne smije biti besudna zemlja u kojoj privilegovani pojedinci misle da mogu da rade sve što im padne na pamet.

“Tužilačka organizacija, predvođena novim specijalnim državnim tužiocem, mora dati adekvatan odgovor na ovu i svaku sličnu aferu i doprinijeti stvaranju ambijenta u kojem će vladavina prava biti osnovni princip za koji ćemo se boriti”, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime