24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

SNP: Đukanović nastavlja da podstiče podjele i vrijeđa osjećanja velikog dijela građana

Politika koju vodi i zastupa predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista  Milo Đukanović nije usmjerena u pravcu normalizacije sveukupnih odnosa, već isključivo u pravcu stvaranja novih raskola i podjela“, saopštili su iz Socijalističke narodne partije.

U reagovanju na intervju Đukanovića za grčki dnevni list Kathimerini, iz SNP-a su naveli da on nastavlja sa izjavama koje podstiču na destabilizaciju države, podjele, političke tenzije i vrijeđanje osjećanja velikog dijela građana.

Još jednom se pokazuju tačnim tvrdnje SNP-a da politika koju vodi i zastupa Đukanović nije usmjerena u pravcu normalizacije sveukupnih odnosa, već isključivo u pravcu stvaranja novih raskola i podjela. Takvi i slični nastupi još jednom pokazuju nedostatak volje da se država vrati u pravne okvire i konačno krene put Evropske unije. SNP poziva Đukanovića da se vrati ustavnim nadležnostima i prestane sa opanjkavanjem svog naroda i Crkve po inostranim medijima“, navodi se u reagovanju.

Iz SNP-a su poručili da su Crnoj Gori više nego ikada potrebni politička, ekonomska stabilnost i pomirenje, a ne, kako su naveli, sijanje novih podjela takvim i sličnim izjavama.

Preporučujemo mu da se izbori sa svojim unutarpartijskim jastrebovima i povuče hrabar i odgovoran potez, i zaustavi svoje nastupe prepune opasnosti i manipulisanja“, saopšteno je iz SNP-a.

Iz ove partije poručuju da je dosta bahatog političkog ponašanja i igranja ping-pong politike u vidu slanja poruka “ljutim političkim protivnicima”.

Građani su odavno prozreli politiku raskola i razdora. Vrijeme je za državu koja mora da uđe u obračun sa korupcijom i kriminalom, i odlučnim koracima krene ka Evropi i demokratskim vrijednostima“, poručili su iz SNP-a.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime