17.2 C
Podgorica
24.09.2023.

Snimljen bik s rogovima u plamenu: “Ova tradicija je neopravdano nasilje koje se mora zabraniti” (VIDEO)

Na festivalu u Španiji snimljen je prestravljeni bik s rogovima u plamenu. Udruženja za zaštitu životinja osuđuju ovakve proslave zbog nasilja i stresa koji životinja proživljava.

Društvenim mrežama kruži snimak bika s rogovima u plamenu. Snimak je nastao za vrijeme festivala u Valensiji, a na njoj je bijeli bik koji na rogovima ima privezano zapaljeno drvo.

U Španiji je ova tradicija poznata kao “toro embolado” ili “bik s mudima”te se može vidjeti u mnogim španskim gradovima.

Šokantni video prikazuje prestravljenu zvijer privezanu za uže koja rogovima udara o cestu. Nekoliko sekundi kasnije bik se zabija u drvo te tamo zapinje. Ubrzo mu prilazi muškarac te nasilno i snažno vuče bika za rep ne bi li mu “pomogao” da izvuče rogove iz drva.

Udruženje za zaštitu životinja PETA smatra da ovakvu neprimjerenu tradiciju treba zabraniti.

“Pogledajte koliko je ovaj bik prestravljen. Ova odvratna tradicija je neopravdano nasilje koje se mora zabraniti”, poručili su u objavi na platformi X (bivšem Twitteru).

Isto mišljenje kao PETA dijeli i španska dobrotvorna organizacija Animalist Party With the Environmen (PACMA) koja takođe kritikuj tradiciju, koja je u posljednjih nekoliko godina izazvala mnogo kontroverzi i protesta, piše Daily Mail.

(Devnik.hr)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime