27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Slovenački ambasador: Crna Gora hitno da uvede sankcije protiv Rusije

Ambasador Slovenije u Podgorici, Gregor Presker poručio je da Vlada Crne Gore treba da u što skorijem roku nedvosmisleno usvoji i implementira restriktivne mjere protiv Rusije i pojedinaca iz te države.

On je u intervjuu Pobjedi rekao da je jako bitno da Crna Gora u vezi sa ratom u Ukrajini stvarno pokaže da dijeli evropske vrijednosti i da je potpuno usaglašena sa Evropskom unijom i njenom zajedničkom vanjskom i odbrambenom politikom.

Zato bi Vlada Crne Gore trebalo, u što skorijem roku, nedvosmisleno usvojiti i implementirati restriktivne mjere protiv Rusije i pojedinaca iz te države kako bi pokazala da je stvarno sto odsto usklađena sa EU politikama, što je očekivanje i Evropske komisije“, rekao je Presker za Pobjedu.

Prema njegovim riječima od nove vlade treba očekivati da će raditi prvo za interese Crne Gore i svih njenih građana.

Da će kao punopravna članica NATO-a preuzimati i ispunjavati sve obaveze iz članstva i da će i dalje zadržati ugled najuspješnijeg kandidata za članstvo koji se potpuno usklađuje sa svim politikama EU”, rekao je Presker.

On je istakao da je Crnoj Gori sada više nego ikada potrebna unutrašnja stabilnost i pomirenje, kao i smanjivanje tenzija.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime